Det blir aktivitetspark og flerbrukshall i Lørenveien 64. Her fra et tidlig forslag fra Arcasa til aktivitetspark.
Det blir aktivitetspark og flerbrukshall i Lørenveien 64. Her fra et tidlig forslag fra Arcasa til aktivitetspark.

Kommunen kjøpte tomt for 265 mill.

Oslo kommune har kjøpt en tomt av Selvaag Bolig for for å bygge aktivitetspark og en flerbrukshall på Løren.

Publisert

Det var under det seneste bystyremøtet i slutten av mars at kommunen fikk gjennomslag for å kjøpe tomten Lørenveien 64 av Selvaag Bolig. Bakgrunnen for kjøpet er at Oslo kommune trenger eiendommen for å sikre transformasjonsområdet på Løren de fasiliteter som trengs. Kommunen vil opparbeide en park og bygge en flerbrukshall på tomten.

Lørenveien 64 har et areal på 7326 kvadratmeter. Salgssummen på 264,7 millioner kroner innebærer dermed en kvadratmeterpris på 36 134 kroner. I tillegg må kommunen ut med dokumentavgift til staten på 6,62 millioner kroner.

Eiendommen kjøpes direkte av Selvaag Bolig. Siden det ikke har vært noen budrunde, er den fremforhandlede kjøpesummen basert seg på innhentede takster. Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) hentet inn takster fra BER Verdivurdering og Agdestein Takst, mens Selvaag Bolig hentet inn takst fra Newsec og 60 Grader Næringsmegling. BER Verdivurdering kom frem til 254,9 millioner kroner, mens Agdestein Takst kom frem til en verdi på 219 millioner kroner for tomten. Newsec landet på 278 millioner kroner, mens 60 Grader Næringsmegling anslo at et salg av tomten i dagens marked ville gitt en brutto eiendomsverdi på mellom 285 og 295 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS