MERKBAR ØKNING:  - Vi erfarer en sterkt økende oppdragsmengde innen kompleks eiendomsutvikling, sier Stig Bech og Anne Sofie Bjørkholt i advokatfirmaet BA-HR.
MERKBAR ØKNING: - Vi erfarer en sterkt økende oppdragsmengde innen kompleks eiendomsutvikling, sier Stig Bech og Anne Sofie Bjørkholt i advokatfirmaet BA-HR.

– Fortsatt full fart

- Selv om transaksjonsnivået nå er mer på normalen, betyr ikke det at vi har late dager.

Publisert

Det totale transaksjonsvolumet er vesentlig lavere første halvår 2016 enn det var i 2015.

Vi har snakket med BA-HR advokatene Anne Sofie Bjørkholt og Stig L. Bech om hvordan dette påvirker aktiviteten.

Les også: Svak start på transaksjonsåret 2016

– 2015 var et svært spesielt år, fordi et stort antall eiendomsfond var i exit-fase og ble omsatt. Dette påvirket de totale transaksjonsvolumene merkbart, understreker Anne Sofie Bjørkholt.

– Vi var så heldige å være engasjert i samtlige av de store porteføljetransaksjonene i fjor. Vi håndterte et totalt transaksjonsvolum hele 112 milliarder kroner, hvorav 80 milliarder kroner var norsk eiendom. Det var «all time high» både for oss og for bransjen generelt. 2015 vil bli et år eiendomsadvokatene husker lenge, sier Bjørkholt.

– Men selv om de totale nivåene nå er mer på normalen, med enkelteiendommer fremfor store porteføljer, betyr ikke det at vi har late dager, supplerer Stig L. Bech.

– I 2015 håndterte vi 56 transaksjoner. Første halvår 2016 håndterte vi 28 transaksjoner, det vil si nøyaktig halvparten av totalantallet i 2015. Deal flowen er derfor like høy som i 2015.

– Så langt i år har vi bistått på transaksjoner for totalt ca 18 milliarder kroner som er blitt signert eller closet. Det utgjør bortimot 2/3 av det rapporterte totalvolumet. Vi har dessuten vært engasjert i de to største transaksjonene hittil i år, nemlig kjøpet av Statoils signalbygg på Fornebu og OBOS’ kjøp av Ulven-området. Så vi er svært fornøyde med aktiviteten så langt i år, smiler Bjørkholt.

Les også: Flere storsalg i vente

– Det mest merkbare for oss er likevel det som nå skjer rundt byutvikling og urbanisering. Vi erfarer en sterkt økende oppdragsmengde innen kompleks eiendomsutvikling. Disse sakene krever sammensatt kompetanse innen flere juridiske felt samt en bred kontaktflate mot offentlige myndigheter og beslutningstakere, noe et miljø som vårt kan tilby. Vi setter pris på å få være en del av alt det spennende som skjer innen byutvikling for tiden.

– Vi ser frem til et spennende annet halvår av 2016, avslutter Bech.

Les også: Rekordhøyt transaksjonsvolum i Norden

Les også: Oslo ute av Monocles-ranking

Powered by Labrador CMS