Analyse:

60 MILL. I LEIEINNTEKTER: Før de tre salgene i Kvadraturen, hadde Stein Erik Hagen seks eiendommer i området som genererte over 60 millioner kroner i leieinntekter i fjor.
60 MILL. I LEIEINNTEKTER: Før de tre salgene i Kvadraturen, hadde Stein Erik Hagen seks eiendommer i området som genererte over 60 millioner kroner i leieinntekter i fjor.

Dette er Kvadraturen-eiendommene til Stein Erik Hagen

Stein Erik Hagen har solgt tre eiendommer i Kvadraturen, men har fortsatt tre igjen med samlede leieinntekter på 36 millioner kroner i fjor. Estate Nyheter har sett nærmere på eiendommene.

Publisert

Den siste halvannen uken har Stein Erik Hagens Canica Eiendom solgt tre eiendommer i Kvadraturen. Fredag 21. oktober solgte Canica Kirkegata 5 til Malling & Co Eiendomsfond. Bare fem dager senere kom det et nytt Kvadraturen-salg fra Canica. Denne gangen var det Kongens gate 12 som fikk nye eiere og nok en gang var Malling på banen, gjennom Malling & Co Investments. Det trede og foreløpig siste salget fant sted i går. Da var det Tollbugata 20 som ble solgt til Kjartan Aas’ eiendomsselskap Opulens.

Canica Eiendom er ikke særlig snakkesalig om eiendommene i Kvadraturen.

– Vi har ingen kommentar til disse salgene, sier CEO Thomas Gundersen i Canica Eiendom.

Stein Erik Hagen har imidlertid flere eiendommer i Kvadraturen. Her er Estate Nyheters gjennomgang av eiendommene som Hagen fortsatt eier og de tre som er blitt solgt.

Kongensgate 22 ligger tvers overfor Steen & Strøm i Oslo sentrum og har et areal på 5.700 kvadratmeter. Canica Eiendom kjøpte eiendommen fra Ragde Eiendom i 2017, som rehabiliterte den før den ble solgt. Ifølge regnskapene til Kongens gate 22 genererte eiendommen leieinntekter på 15,8 millioner kroner i 2021. Det er grunn til å tro at Hagen vil kunne cashe inn en solid gevinst dersom han velger å selge denne eiendommen også.

Tollbugata 8 har vært gjennom et omfattende rehabiliteringsprosjekt og huser i dag Spaces. SPG, Canica og Bunde Eiendom kjøpte eiendommen høsten 2015. Da sto rundt halve bygget ledig, og de utleide arealene var på korte kontrakter. Våren 2016 fikk de nye eierne av eiendommen full klaff da de fikk inn Regus’ nye coworking-konsept Spaces på en 12 års leiekontrakt. Spaces tok 100 prosent av arealet på 6200 kvadratmeter. Deretter kjøpte Canica aksjene til SPG og Bunde Eiendom (25 prosent til sammen) til det som da var markedspris høsten 2017. Tollbugata 8 AS hadde 15,9 millioner kroner i leieinntekter i 2021 og er også en eiendom Stein Erik Hagen har hatt en solid verdiøkning på i takt med yieldfall og stigende leiepriser i Kvadraturen.

Rådhusgata 24 ble oppført i 1881 og er en av de ærverdige bygårdene i Kvadraturen, beliggende på hjørnet av Rådhusgata og Kongens gate. Stein Erik Hagen kjøpte eiendommen fra HCH Eiendom i 2020. Rådhusgaten 24 AS hadde leieinntekter på 4,2 millioner kroner i 2021.

Kirkegata 5 ligger på hjørnet av Kirkegata og Rådhusgata, midt i Kvadraturen i Oslo sentrum. Eiendommen har en bygningsmasse på 3.700 kvadratmeter fordelt på seks etasjer. Kirkegaten 5 AS hadde i fjor leieinntekter på 7,5 millioner kroner.

Kongens gate 12 ligger sentralt i Kvadraturen i Oslo og er et kontorbygg med et samlet areal på 3.400 kvadratmeter fordelt på seks etasjer. Kongens gate 12 AS hadde leieinntekter på 7,4 millioner kroner i 2021, men det er et oppsidepotensial i leieinntektene. Da Malling & Co Investment kjøpte eiendommen, uttalte bygget har korte leiekontrakter og lave leienivåer.

Tollbugata 20 ble bygd for rundt 120 år siden da Centralbanken skulle ha lokaler i Kvadraturen. Bygget er på 3.850 kvadratmeter og er fullt utleid til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). Tollbugata 20 AS hadde leieinntekter i 2021 på 9,5 millioner kroner.

Samlet hadde alle de seks Kvadraturen-eiendommene leieinntekter på over 60 millioner kroner i 2021. De tre eiendommene som ikke er solgt hadde leieinntekter på 36 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS