Aktuelt:

UKRAINA: Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom forteller om god respons fra bransjen.

Aktører over hele landet vil hjelpe flyktninger

For to uker siden tok Norsk Eiendom på seg rollen som koordinator for aktører i eiendomsbransjen som har ledige boliger til på å bosette ukrainske flyktninger. Responsen har vært god så langt.

Publisert

- Flyktningene kommer nå hit og da er det rett og rimelig at ledige boliger eller bygninger som egner seg til innlosjering stilles til kommunenes disposisjon. Vi ber derfor om at medlemmer melder ledig kapasitet til oss så kan vi koordinere dette for kommunene, sa administrerende direktør Tone Tellevik Dahl i Norsk Eiendom da hun ba sine medlemmer, og andre med ledig kapasitet om å trå til.

Dessuten åpnet de en nettside der både medlemmer og ikke-medlemmer kan legge inn informasjon som navn, adresser og boligtyper.

- Responsen hittil har vært bra, gitt at det ikke er så mange store utleieaktører her i landet. Vi har fått inn en god del boliger i store deler av Norge, og klart flest i Oslokommune. Men også Stavanger, Bergen, Trondheim er representert i tillegg til mindre steder som Narvik, Larvik og Smøla, sider hun.

Dette viser at bransjen har brettet opp ermene og stiller ledig kapasitet til disposisjon.

- Vi får gode tilbakemeldinger fra kommuner etter de har fått eposter fra oss med navn på aktører som vil bidra. Hvor mange de faktisk har kontaktet har vi ingen oversikt over. Erfaringen vår er at kommunen også har brukt mye tid på å kartlegge egen eiendomsmasse samtidig som de også går gjennom innspill fra egne innbyggere, påpeker hun.

Norsk Eiendoms nettside kommer til å ligge åpent en god stund til.

- Flyktningestrømmen kan bli veldig stor. Selv om vi ikke kjenner til tallene ennå er det uansett viktig at den profesjonelle bransjen stiller ledige lokaler til disposisjon for utleie.

Og vi legger ikke ned nettsiden før det kommer signaler fra det offentlige at Norge har god oversikt og kapasitet nok, poengterer hun.

Powered by Labrador CMS