SAMLES: Byggebransjen skal samles på Construction City på Ulven.
SAMLES: Byggebransjen skal samles på Construction City på Ulven.

AF bygger milliardprosjekt og selger til OBOS Eiendom

Byggekontrakten for Construction City på Ulven i Oslo er på nesten 2,7 milliarder kroner. Samtidig tar OBOS Eiendom over AF Gruppen og Betonmasts eierandeler i prosjektet.

Publisert

Storprosjektet Construction City, som skal samle eiendoms- og byggebransjens mest innovative aktører på en eiendom på 100.000 kvadratmeter, kommer stadig nærmere oppstart. Nå har Construction City inngått en entrepriseavtale med AF Gruppen og Betonmast for byggingen. AF Gruppens del av kontrakten er på 1,873 milliarder kroner, mens Betonmast får ordre på 803 millioner kroner.

– Det er mange milepæler i et så stort prosjekt som Construction City. At entrepriseavtalen og tre store leieavtaler nå er signert, gjør at vi har tatt et viktig steg mot byggestart i høst, sier daglig leder Hege Skjelbred Hatlemark i Construction City Eiendom.

- Vi er veldig tilfredse med å inngå avtalen om bygging av Norges nye næringsklynge for bygge-, anleggs- og eiendomsbransjen. I vårt fremtidige hovedkontor skal vi bidra til å skape en attraktiv arena for læring og utvikling, og heve bransjens totale konkurransekraft ved å forene fremoverlente bransjeaktører, partnere og utdanningsinstitusjoner, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

Bygget vil være på rundt 78.000 kvadratmeter, opp til 11 etasjer og med en underliggende kjeller i to plan på omkring 25.000 kvadratmeter, totalt ca 103.000 kvadratmeter. Entreprisen består i hovedsak av alle bygningsmessige arbeider. Godkjent rammetillatelse fra Plan- og bygningsetaten ble gitt i april 2021. Prosjektet skal utføres i henhold til BREEAM Excellent.

AF Gruppen og Betonmast etablerer sine hovedkontorer i Construction City og inngår en 10-årig leieavtale som løper fra ferdigstillelse.

– Dette området er prioritert i den pågående byutviklingen av Hovinbyen, hvor OBOS er svært delaktige. OBOS ønsker å bidra aktivt til å styrke innovasjonskraften i byggebransjen, noe vi får til gjennom Construction City, som blir et kraftsenter for hele bransjen. Her kommer nye bærekraftige løsninger for morgendagens boligkjøpere til å utvikles. Construction City skal også sette et tydelig preg på området med grønne åpne byrom, restauranter og kafeer som er åpne for alle, i tillegg til alle arbeidsplassene som etableres. Dette er god stedsutvikling, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Powered by Labrador CMS