SOLID: Herøya Industripark ble etablert av Norsk Hydro i 1929. Ifølge direktøren er slike eiendommer vår neste olje.

Industriparker er den nye oljen

– Det er samfunnsmessig lurt å satse på industriparker, sa Sverre Gotaas.

Publisert Sist oppdatert

Da nyvalgte politikere og ny ledelse for kommende Vestfold Telemark fylkeskommune og Grenlands-kommuner kom sammen i et dialogmøte i Herøya Industripark nylig, fikk de klar beskjed fra direktør Sverre Gotaas i følge parkens nettside.

– Lurer dere på hva vi skal drive med etter oljen, se til Herøya industripark, sa han og mener det er samfunnsmessig lurt å satse på industriparker.

LES OGSÅ: Nekter å bøye seg for Fylkesmannen

– Å bruke eksisterende industriparker som motor i ny samfunnsutvikling er lønnsomt. Her er mye kompetanse og infrastruktur klar for bruk, sier han og understreker at tilgang til strøm og fornybar energi blir viktigere og viktigere.

Han forteller også om utvikling av jernbaneterminal, testarena for autonome kjøretøy og senter for digitalisering.

– Vi skal fortsette å utvikle, og være best på å tilrettelegge for mer utvikling. Grenland har viktig kompetanse for utvikling. Nå flytter SINTEF inn sammen med Universitetet i Sørøst-Norge i Herøya Forskningspark. Her samles ekstremt høykompetente miljøer. Og det er kompetanse tilgjengelig som kan kjøpes. Herøya Forskningspark er et viktig kompetansesenter for ny utvikling, påpeker han.

LES OGSÅ: Selger næringstomter for 300 mill

Herøya Industripark dekker et areal på 1,5 kvadratkilometer i Porsgrunn kommune i Telemark, og eies av Oslo Pensjonsforsikring. Parken har rundt 80 leietakere med tilsammen ca. 2.500 ansatte.

Powered by Labrador CMS