Karriere

Kirsten Anker Sørensen blir ny konsernsjef

LINK arkitektur henter ny konsernsjef fra egne rekker og ansetter Kirsten Anker Sørensen som ny konsernsjef fra 1. november 2019.

NY: Kirsten Anker Sørensen blir ny konsernsjef i LINK arkitektur.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Anker Sørensen utpekes samtidig til ny konserndirektør arkitektur i morselskapet Multiconsult-gruppen. Hun er i dag administrerende direktør i LINK arkitektur Danmark og skal kombinere den stillingen med konsernsjefrollen.

– Kirsten har lang erfaring med å lede arkitekter og kjenner bransjen godt. Hun nyter høy anseelse i egen organisasjon og er svært reflektert på områder som også er viktige for vår ingeniørvirksomhet fremover. Hun vil være et godt tilskudd til konsernledelsen, sier konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult.

LES OGSÅ: Her sitter milliardene løst

Anker Sørensen har 20 års ledererfaring fra ulike virksomheter og har vært ansatt i LINK arkitektur siden 2015. Hun er utdannet Cand. merc i industriell design og internasjonal økonomi ved Handelshøyskolen i København. Hun var interim adm. direktør i LINK Danmark frem til oppkjøpet av aarhus arkitekterne høsten 2016. September 2017 tok hun over hovedansvaret for LINK Danmark og gikk samtidig inn i konsernledelsen.

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å løfte selskapet videre sammen med alle våre 500 dyktige medarbeidere i Skandinavia. Vi er en unik virksomhet med stor mulighet for å ta en aktiv samfunnsrolle og skape en fremtidsrettet arkitektur, sier Kirsten Anker Sørensen.

Økonomidirektør og HR-sjef Martha Bergh Lunde har midlertidig fungert som både konsernsjef i LINK arkitektur og adm. direktør for LINK arkitektur Norge etter at konsernsjef Leif Øie sluttet i selskapet 31. august. Hun fortsetter å fungere i rollen som adm. direktør for LINK arkitektur Norge til en permanent løsning er på plass.

Tar omkamp etter å ha blitt dømt til å betale 40 millioner
Bolig
Klare for milliardinvesteringer i eiendom
Aktuelt
Satser på store leiligheter utenfor sentrum (+)
Bolig
Investor fra Oslo må bla opp etter uklar avtale i Stavanger (+)
Analyse
Blir hedret i nasjonalt verdiprosjekt
Tech
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Prøver igjen på Hasle (+)
Bolig
Overtakelse av nybygget hytte eller bolig
Juss
Kan vinne byggebransjens Oscar
Tech
Dynges ned av straffebøter (+)
Analyse

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.