Transaksjoner

Selger Urbanium for 608 mill.

Den svenske boligutvikleren Bonava kjøper Urbanium AS for 608 millioner kroner.

SELGER: Espen Pay (th) skal lede Bonava i Oslo etter oppkjøpet. Til venstre konsernsjef Andreas Pay i Urbanium Gruppen, som selger Urbanium AS.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Jeg er stolt av å kunne overlevere det som på mange måter er mitt livsverk til Bonava. De kommer med kunnskap og nye ideer til vårt marked, som vil være til glede for både ansatte, samarbeidspartnere og ikke minst kjøpere av nye boliger.

Det sier Espen Pay i Urbanium AS. Han har akkurat solgt selskapet for 608 millioner kroner til den svenske børsnoterte boligutvikleren Bonava AB. Urbanium har over flere år sikret seg en en tomtebank med potensial for å utvikle nærmere 1000 boliger de neste syv årene. Urbanium har 7 ansatte og omsatte for ca. 247 millioner kroner i 2018.

Les også: Lønnsomt første driftsår etter generasjonsskifte

– Urbanium har en attraktiv tomtebank med prosjekter som er helt på linje med Bonavas ambisjon om å utvikle nabolag og prisverdige hjem som flere har mulighet til å bo i. Det i kombinasjon med gode markedsforutsetninger som befolkningsvekst, urbanisering, samt stor mangel på boliger og sterk etterspørsel gjør at vi ser potensial for verdiskapning, sier Joachim Hallengren, konsernsjef i Bonava.

Urbaniums prosjekt Kongsløkken i Malerhaugveien 19-23 på Ensjø i Oslo detaljreguleres denne høsten

Kjøpet er et ledd i Bonavas ambisjoner om å styrke og utvikle markedsposisjonen i Oslo.

– Det er et naturlig skritt videre for selskapet å få en større, seriøs eier i møte med de mulighetene som finnes for industrialisering og digitalisering i både utvikling- og produksjonsleddet. Bonava vil bygge gode, fremtidsrettede boliger på tomtene våre. I en overgangsfase vil jeg lede Bonava i Oslo. Vi vil i familieselskapet fortsatt være fokusert på utvikling av næringseiendom, sier Espen Pay.

Thon fikk kjempegebyr – nå klager han (+)
Utvikling
Nordmann slår seg stort opp i eiendom i Sveits (+)
Aktuelt
Solon Eiendom langt bak målene
Aktuelt
Kontrollerer enorme eiendomsverdier (+)
Analyse
Ber Neptune kutte enda mer
Utvikling
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Fikk nei til å bygge. Deretter fikk utbyggeren gebyrsjokk (+)
Analyse
Bakke og BORI trår til sammen
Aktuelt
Vil opprettholde kunstnerisk miljø ved Akerselva
Aktuelt
Proptech-selskap: Kast papirene og del informasjonen
Play

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.