SELGER: Espen Pay (th) skal lede Bonava i Oslo etter oppkjøpet. Til venstre konsernsjef Andreas Pay i Urbanium Gruppen, som selger Urbanium AS.

Selger Urbanium for 608 mill.

Den svenske boligutvikleren Bonava kjøper Urbanium AS for 608 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er stolt av å kunne overlevere det som på mange måter er mitt livsverk til Bonava. De kommer med kunnskap og nye ideer til vårt marked, som vil være til glede for både ansatte, samarbeidspartnere og ikke minst kjøpere av nye boliger.

Det sier Espen Pay i Urbanium AS. Han har akkurat solgt selskapet for 608 millioner kroner til den svenske børsnoterte boligutvikleren Bonava AB. Urbanium har over flere år sikret seg en en tomtebank med potensial for å utvikle nærmere 1000 boliger de neste syv årene. Urbanium har 7 ansatte og omsatte for ca. 247 millioner kroner i 2018.

Les også: Lønnsomt første driftsår etter generasjonsskifte

– Urbanium har en attraktiv tomtebank med prosjekter som er helt på linje med Bonavas ambisjon om å utvikle nabolag og prisverdige hjem som flere har mulighet til å bo i. Det i kombinasjon med gode markedsforutsetninger som befolkningsvekst, urbanisering, samt stor mangel på boliger og sterk etterspørsel gjør at vi ser potensial for verdiskapning, sier Joachim Hallengren, konsernsjef i Bonava.

Urbaniums prosjekt Kongsløkken i Malerhaugveien 19-23 på Ensjø i Oslo detaljreguleres denne høsten

Kjøpet er et ledd i Bonavas ambisjoner om å styrke og utvikle markedsposisjonen i Oslo.

– Det er et naturlig skritt videre for selskapet å få en større, seriøs eier i møte med de mulighetene som finnes for industrialisering og digitalisering i både utvikling- og produksjonsleddet. Bonava vil bygge gode, fremtidsrettede boliger på tomtene våre. I en overgangsfase vil jeg lede Bonava i Oslo. Vi vil i familieselskapet fortsatt være fokusert på utvikling av næringseiendom, sier Espen Pay.

Powered by Labrador CMS