Transaksjoner

NRE og NREP satser på Ås sentrum

NRE og NREP har kjøpt Skoleveien 2 - en sentral eiendom i Ås sentrum med kort gangavstand til kulturtilbud, togstasjon, barnehager, skoler og butikker.

ÅS: Skoleveien 2.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Ås er en kommune i vekst, noe som vil forsterke seg ytterligere med tilflyttingen av Norges Veterinærhøyskole og ferdigstillelse av Follobanen, som vil redusere togtiden fra Ås til Oslo fra dagens 29 minutter til 18 minutter.
Områdereguleringsplanen i Ås sentrum skal etter planen godkjennes i løpet av høsten og bidra til flere boliger, videreutvikling av handel, tjenester og kulturaktiviteter. Bilfrie gater, nye torg og en oppgradering av Rådhusparken vil også bidra positivt til bymiljøet.
– Dette er et spennende utviklingsprosjekt med en flott beliggenhet midt i Ås sentrum. Det planlegges utadrettet virksomhet med aktive fasader på gateplan som vil bidra til et levende og godt byliv. NRE er kjent for høy kvalitet og innovative løsninger, og vi ønsker å utvikle et identitetsskapende prosjekt i Ås sentrum med høye arkitektoniske ambisjoner, og miljømessige kvaliteter, sier Allan Sønderbæk, CEO i NRE Norge AS.
– Vi er fornøyde med, gjennom kjøpet av Skoleveien 2 i Ås, å ha markert starten på NREPs boligstrategi i Norge. Ås er en by i vekst og både Follobane-utbyggingen og universitetet er dimensjoner som gjør det spennende for oss å engasjere oss i dette området. Vi støtter Ås kommunes ambisjoner for utvikling av sentrumsområdet, og gleder oss til å tilby attraktive boliger og være med på å fornye sentrum gjennom utviklingen av Skoleveien 2, sier Egil-André Mortensen, leder for boligutvikling i NREP Norge.
NREP og NRE er en kjent samarbeidskonstellasjon. De har blant annet tidligere samarbeidet på prosjekter i Nordhavn og Vallensbæk i København, og har flere pågående samarbeidsprosjekter i Skandinavia.
Finerfabrikk kan bli 200 boliger (+)
Bolig
Ny regionleder i Oslo
Karriere
709 millioner i driftsresultat
Aktuelt
Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
Les alle PLUSS sakene! Klikk her!
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.