Utvikling

Investerer mange hundre millioner kroner

Holmøy-konsernet bygde i fjor ut for 300 millioner kroner. Nå er det på´n igjen, og de er ikke alene.

ØKER: I for åpnet Holmøy-konserten sitt nye anlegg på Sortland. Nå blir dette utvidet. Foto.: Snøhetta
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I november 2018 sto det 6.000 kvadratmeter store hovedkvarteret på Holmen industriområde i Sortland-kommune ferdig – 126 meter dypvannskai med lager, fryseterminal, administrasjonsbygg og gjestehus for ansatte som trenger hvile. Anlegget ble tegnet av Snøhetta, som også står bak utvidelsen fiskerigiganten nå er i gang med.

LES OGSÅ: Kåret til beste bygg i nord

– Den nye fryseterminalen på 3.000 kvadratmeter vil være ferdig i august 2020, melder Holmøy Martitime.

Dette er administrasjonsselskapet i det familieeide Holmøy-konsernet hvis hovedaktivitet er drift av fire trålere, i tillegg til Myre fryseterminal i nabokommunen Øksnes og lakseanlegget Eidsfjord sjøfarm.

Utvidelsen de er i gang med nå inkluderer også mer kai til totalt 250 meter, og et drivstoffanlegg for større båter. Prisen på herligheten er 150 millioner kroner.

LES OGSÅ: Bygger laksefabrikk til 1,5 milliarder

I mai i år fikk Tromsø-firmaet Calanus formannskapets velsignelse til å kjøpe drøyt sju mål på Holmen industriområde for å bygge en fiskeoljefabrikk. Prisen var over seks millioner kroner for tomta som ligger like ved Holmøy-konsernets anlegg, i tillegg fikk selskapet forkjøpsrett på nesten fem mål til med tanke på utvidelse.

Grunnsteinen til anlegget som er priset til 170 millioner kroner ble lagt ned i juni, og Calanus regner med å ta i bruk de 2.750 kvadratmeterne i februar 2021. Selskapet legger selv 65 millioner på bordet, resten tar DNB og Innovasjon Norge seg av.

LES OGSÅ: Bygger boliger for milliarder

– Vi er tilfreds med at Nærings- og fiskeridepartementet har åpnet for kommersiell høsting av raudåte. For å kunne betjene eksisterende og fremtidige kunder er det nødvendig å øke produksjonskapasiteten. Vi er derfor glade for å ha fått med oss solide investorer når vi nå går over i en mer industriell utviklingsfase, sa administrerende direktør Gunnar Rørstad blant annet i en pressemelding den gangen.

Dømt for å ha overført millionbeløp til seg selv (+)
Analyse
Har de mest fornøyde leietakere
Aktuelt
Storhandel i Trøndelag
Transaksjoner
Ansetter med tanke på samfunnsansvar
Karriere
Utleiers ABC – Del 24 – Tinglysning og pantsettelse
Juss
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
Starter sentrumsutviklingen med 350 mill. (+)
Bolig
Unngår rollekonflikt ved Veidekke-salg
Nyheter
Christian Kleivene til Peab
Karriere
Stordalen kjøper spanske hoteller
Transaksjoner

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.