SIGNALBYGG: Lyngården i Trondheim åpnet nylig for leietakere. KLP Eiendom står bak prosjektet.

14 000 kvadratmeter med ny standard

14.000 kvadratmeter, fem etasjer, 450 arbeidsplasser og byens første bygd etter TEK17.

Publisert Sist oppdatert

Fredag overtok KLP Eiendom Lyngården på Moholt i Trondheim fra entreprenøren NCC.

– Jeg er veldig glad på vegne av våre leietakere som får jobbe i et miljøbygg for fremtiden som vi er kjempestolte av, sier administrerende direktør Ruth Hege Havdal i KLP Eiendom Trondheim.

Lyngården har 14.000 kvadratmeter fordelt på fem etasjer, har 450 arbeidsplasser og er byens første bygg ført opp etter de nye TEK17-forskriftene. I tillegg er det miljøsertifisert etter Europas ledende systemer, og har energiklasse A og passivhus-standard.

Les også: Tok 17 år å planlegge, entreprisen var verdt 205 millioner kroner.

Den nyåpnede bygningen er over 70 prosent utleid med flere leietakere innen finans og ny teknologi. En av de største leietakerne er Microchip Technology Norway.

– Som et ledende globalt teknologi selskap stiller vi store krav til våre leverandører og KLP har imøtekommet våre krav til laboratorier og arbeidsmiljø på en meget god måte. I Lyngården har vi fått lokaler hvor vi vet at våre 130 ansatte vil glede seg til å gå på jobb hver morgen, sier direktør Øyvind Strøm i Microchip.

Eiendommen er allerede nesten fullt utleid.

Fakta:

Prosjektbeskrivelse: Kontorbygg Byggetid: sept. 2017 – apr. 2019 .Byggherre: KLP Næringsbygg Trondheim v/KLP Eiendom.Entreprenør: NCC Norge.Arkitekt: PIR II.BREEAM-sertifisering: Very Good.Smartbygg: Behovstyrt ventilasjon, varme og lys, energistyring og sikringsmåling, berøringsfrie skjermer for styring av lys, varme, solskjerming, adgangskontroll, fullintegrert SD-anlegg basert på IP-nett, dagslyssensorer, vindmålere, bevegelsesstyring.

Powered by Labrador CMS