Bolig

Bygger boliger for 150 millioner

Byggestarten på Fosnavåg har allerede gått, og det betyr at de første flyttebilene kommer rundt nyttår.

IDYLL: Her på Gjertneset skal Norhus bygge 55 boliger. Grunnarbeidet er allerede i gang. Foto: Norhus
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Her, sju mil og i pendleravstand sør for Ålesund, skal Norhus bygge 50 leiligheter i flermannsboliger og fem eneboliger på ei 28 mål stor tomt.

– Vi er i gang med grunnarbeidet nå, og i første byggetrinn setter vi opp to tomannsboliger og tre firemannsboliger, samt to eneboliger. Vi bygger fleste flermannsboliger, men det kommer totalt fem eneboliger her også, sier salgssjef Odd Erik Hovden i Norhus om prosjektet som er døpt Gjertnesmarka.

Han forteller også at det er god interesse for det nye boligfeltet.

– Fosnavågen er et relativt nytt marked for oss. Vi har bygd frittstående boliger her før, men dette er det første boligfeltet. Det er vesentlig større interesse for disse boligene enn andre felter vi har bygd i denne regionen, noe vi tror har sammenheng med at feltet har sjø på de fleste kanter, sier han.

150 millioner kroner

Gjertneset er ei halvøy en kilometer øst for Fosnavåg sentrum, med holmer, fjord og fjell på alle kanter. I gjennomsnitt blir de 32 leilighetene i firemannsboligene priset til 2,6 millioner kroner. Prisen i de fem tomannsboligene er noe høyere, rundt 3,9 millioner. Og de fem eneboligene skal selges for rundt fem millioner kroner.

– Da ender vi med en total markedsverdi på rundt 150 millioner kroner, sier Hovden og legger til at det er både lokale folk og byfolk fra Ålesund som er interesserte.

– Det er en fin miks, men selvsagt flest lokale. Noen er født og oppvokst her og kommer tilbake etter utdanning eller jobb andre steder, og det er mange småbarnsfamilier. Fordi vi tilbyr forskjellige hustyper og størrelser får vi en god markedsmiks med alle aldersgrupper, fra godt voksne som vil bo enklere til barnefamilier som vil ha stor plass ute og inne, påpeker han.

Norhus har bygd mange slike boligfelter på Vestlandet, og har nå 380 boliger i planleggings- og utbyggingsfasen.

– Og da er ikke Gjertnesmarka medregnet. Når vi er ferdige der avhenger naturligvis av markedsinteressen, men basert på erfaringer fra liknende prosjekter er nok alt levert om tre-fire år, sier Hovden.

Fakta

Husleverandøren Norhus har eksistert siden 1996 og består av 18 salgskontorer landet rundt samt to regionskontorer. Huskolleksjon deres består av 35 arkitekttegnede eneboliger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Lyspunkter i retailsektoren
Play
Selvaag Eiendom kjøper på Tjuvholmen
Transaksjoner
Eiendomsadvokat må dekke milliontap etter utlånstabbe
Juss
Beste praksis skaper nye verdier
Aktuelt
Her vil Aspelin Ramm gjøre et scoop (+)
Utvikling
Estate PLUSS gir deg tilgang til vår nye
Estate Magasin DIGITAL med egen APP
Estate Magasin på telefon,
tablet eller laptop?
Bestill Estate PLUSS her
Investerer 3,7 milliarder for fremtiden
Utvikling
Slår seg sammen til et nytt eiendomsselskap
Aktuelt
Mindre gubbefaktor i eiendomsbransjen
Play
– Eiernes motivasjon for utvikling er betydelig redusert
Utvikling