Bolig

Bygger boliger for 150 millioner

Byggestarten på Fosnavåg har allerede gått, og det betyr at de første flyttebilene kommer rundt nyttår.

IDYLL: Her på Gjertneset skal Norhus bygge 55 boliger. Grunnarbeidet er allerede i gang. Foto: Norhus
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Her, sju mil og i pendleravstand sør for Ålesund, skal Norhus bygge 50 leiligheter i flermannsboliger og fem eneboliger på ei 28 mål stor tomt.

– Vi er i gang med grunnarbeidet nå, og i første byggetrinn setter vi opp to tomannsboliger og tre firemannsboliger, samt to eneboliger. Vi bygger fleste flermannsboliger, men det kommer totalt fem eneboliger her også, sier salgssjef Odd Erik Hovden i Norhus om prosjektet som er døpt Gjertnesmarka.

Han forteller også at det er god interesse for det nye boligfeltet.

– Fosnavågen er et relativt nytt marked for oss. Vi har bygd frittstående boliger her før, men dette er det første boligfeltet. Det er vesentlig større interesse for disse boligene enn andre felter vi har bygd i denne regionen, noe vi tror har sammenheng med at feltet har sjø på de fleste kanter, sier han.

150 millioner kroner

Gjertneset er ei halvøy en kilometer øst for Fosnavåg sentrum, med holmer, fjord og fjell på alle kanter. I gjennomsnitt blir de 32 leilighetene i firemannsboligene priset til 2,6 millioner kroner. Prisen i de fem tomannsboligene er noe høyere, rundt 3,9 millioner. Og de fem eneboligene skal selges for rundt fem millioner kroner.

– Da ender vi med en total markedsverdi på rundt 150 millioner kroner, sier Hovden og legger til at det er både lokale folk og byfolk fra Ålesund som er interesserte.

– Det er en fin miks, men selvsagt flest lokale. Noen er født og oppvokst her og kommer tilbake etter utdanning eller jobb andre steder, og det er mange småbarnsfamilier. Fordi vi tilbyr forskjellige hustyper og størrelser får vi en god markedsmiks med alle aldersgrupper, fra godt voksne som vil bo enklere til barnefamilier som vil ha stor plass ute og inne, påpeker han.

Norhus har bygd mange slike boligfelter på Vestlandet, og har nå 380 boliger i planleggings- og utbyggingsfasen.

– Og da er ikke Gjertnesmarka medregnet. Når vi er ferdige der avhenger naturligvis av markedsinteressen, men basert på erfaringer fra liknende prosjekter er nok alt levert om tre-fire år, sier Hovden.

Fakta

Husleverandøren Norhus har eksistert siden 1996 og består av 18 salgskontorer landet rundt samt to regionskontorer. Huskolleksjon deres består av 35 arkitekttegnede eneboliger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
KLP Eiendom kjøper stort i København
Transaksjoner
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Braathen øker stort i kontor som service
Transaksjoner
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Kommunen selger 82 mål til 700 boliger (+)
Transaksjoner
Ny sjef i Veidekke
Karriere
Leieprisene vil fortsette å stige. Her er grunnen
Aktuelt
Vil doble arealet ved Akerselva (+)
Utvikling