Utvikling

Har planer om å bygge 500 mål næringspark

Isachsen Anlegg vil drive gigantisk næringsutvikling i Mjøndalen.

STORT: Isachsen Anlegg vil bygge en 500 mål stor næringspark i Mjøndalen, blant annet oppå Bane NORs planlagte toggarasje på 40 mål. Ill.: Isachsen Anlegg
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Anders Høiback i Isachsen Anlegg og ordfører Bent Inge Bye i Nedre Eiker kommune presenterte nylig store planer for grustaket på Ryghkollen, området mellom Ryghkollen og Drammenselva, og på selve Mile. Til sammen vel 500 mål med næringsarealer, men foreløpig ingen boliger ettersom de tre områdene i dag er regulert til nettopp næring, ifølge lokalavisen Eikernytt.

Området inneholdet en 40 mål stor garasje for tog på hele 40 mål, og selve næringsparken skal bygges oppå denne. Men aller først må det bygges en 3,5 kilometer lang og ny atkomstvei.

Planene er allerede presentert for samferdselsdepartementet. Ordføreren tror denne utviklingen løser de til dels store trafikkproblemene i området og at kommunen i tillegg får flere arbeidsplasser. Han understreket dessuten at Nye Drammen trenger nye industriområder ettersom flere bedrifter må flytte ut fra mer sentrale strøk for å gi plass til økt boligbygging.

Selv om både Isachsen, Rambøll og kommunen har jobbet med disse planene en stund, er det langt fram til det første spadestikket, skriver Eikernytt. I beste fall tar det nærmere to år å få planene ferdige og godkjente i kommunen – og da uten for mange innsigelser. De er også avhengige av at Bane Nor og Statens Vegvesen vender tommelen opp. Derfor er det ingen som vil spå byggestart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Nå biter kjøpesenterfallet på Thon (+)
Aktuelt
– Næringseiendom eksponert for menneskerettighetsbrudd
Juss
Skal løse depositumproblemet for boligleiere
Tech
Fikk jobben som miljøsjef
Karriere
Vil vinne kampen om Østlandet
Aktuelt
Ser du hele bildet i eiendom?
Estate PLUSS gir deg tilgang til alt!
Nye PLUSS artikler hver dag,
bestill Estate PLUSS her
Tilrettela for svensk kjøp av omsorgsboliger (+)
Transaksjoner
Her er boligvåren oppsumert
Bolig
Syndikat vil ha 67 mill. for kontoreiendom (+)
Transaksjoner
Nå kommer miljøboligene
Bolig