Transaksjoner

Ness, Risan & Partners selger for milliarder

Allianz Real Estate og CBRE Global Investment Partners overtar nordisk eiendomsportefølje fra Ness, Risan & Partners.

OMFATTENDE: Ness, Risan & Partners har gjennom en årrekke bygget opp en omfattende logistikkportefølje, og nå overtar Allianz Real Estate og CBRE Global Investment Partners.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fredag morgen er det blitt kjent at Allianz Real Estate og CBRE Global Investment Partners (CBRE GIP) kjøper en nordisk eiendomsportefølje gjennom et norsk eiendomsfond forvaltet av Ness, Risan & Partners (NRP).

Porteføljen består av åtte logistikkeiendommer i Sverige og Danmark med en total verdi på mer enn fire milliarder svenske kroner.

Det totale utleiearealet er på mer enn 400.000 kvadratmeter. Alle leiekontraktene har lang varighet med et vektet snitt på 12 år. Porteføljen er bygget opp av NRP og var tidligere eid av en kombinasjon bestående av direkteinvestorer og to fond forvaltet av NRP.

– Porteføljen er et godt utgangspunkt for videre vekst i Norden. Den er diversifisert, med lange og solide leiekontrakter og med et godt potensial for ytterligere vekst, sier Hugues Braconnier, Head of Logistics hos Allianz Real Estate.

LES OGSÅ: Historisk lav yield på logistikkeiendom

NRP skal fortsatt stå for forvaltningen av eiendommene og får mandat til å utvikle porteføljen videre gjennom nye kjøp.

– Vi er overbevist om at NRP er de best kvalifiserte til å forvalte og utvikle eiendomsmassen, sier Alexander van Riel, Head of Continental Europe hos CBRE GIP.

– Vi er sikre på at denne porteføljen vil fortsette å generere avkastning og langsiktig verdiutvikling for investorene, og ser frem til videre samarbeid med Allianz and CBRE GIP, sier Eirik Forthun, partner og Fund Manager hos NRP Asset Management AS.

NRP er en av de største eierne av logistikkeiendommer i Norden, med en total utleieflate på halvannen million kvadratmeter.

Rådgivere for selgerne har vært advokatfirmaet BAHR AS, Setterwalls Advokatbyrå AB, Real Asset Partners og Source CP GmbH.

Linklaters, EY, Sweco og Aon (Insurance) har bistått kjøperne i transaksjonen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling