Transaksjoner

Ness, Risan & Partners selger for milliarder

Allianz Real Estate og CBRE Global Investment Partners overtar nordisk eiendomsportefølje fra Ness, Risan & Partners.

OMFATTENDE: Ness, Risan & Partners har gjennom en årrekke bygget opp en omfattende logistikkportefølje, og nå overtar Allianz Real Estate og CBRE Global Investment Partners.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Fredag morgen er det blitt kjent at Allianz Real Estate og CBRE Global Investment Partners (CBRE GIP) kjøper en nordisk eiendomsportefølje gjennom et norsk eiendomsfond forvaltet av Ness, Risan & Partners (NRP).

Porteføljen består av åtte logistikkeiendommer i Sverige og Danmark med en total verdi på mer enn fire milliarder svenske kroner.

Det totale utleiearealet er på mer enn 400.000 kvadratmeter. Alle leiekontraktene har lang varighet med et vektet snitt på 12 år. Porteføljen er bygget opp av NRP og var tidligere eid av en kombinasjon bestående av direkteinvestorer og to fond forvaltet av NRP.

– Porteføljen er et godt utgangspunkt for videre vekst i Norden. Den er diversifisert, med lange og solide leiekontrakter og med et godt potensial for ytterligere vekst, sier Hugues Braconnier, Head of Logistics hos Allianz Real Estate.

LES OGSÅ: Historisk lav yield på logistikkeiendom

NRP skal fortsatt stå for forvaltningen av eiendommene og får mandat til å utvikle porteføljen videre gjennom nye kjøp.

– Vi er overbevist om at NRP er de best kvalifiserte til å forvalte og utvikle eiendomsmassen, sier Alexander van Riel, Head of Continental Europe hos CBRE GIP.

– Vi er sikre på at denne porteføljen vil fortsette å generere avkastning og langsiktig verdiutvikling for investorene, og ser frem til videre samarbeid med Allianz and CBRE GIP, sier Eirik Forthun, partner og Fund Manager hos NRP Asset Management AS.

NRP er en av de største eierne av logistikkeiendommer i Norden, med en total utleieflate på halvannen million kvadratmeter.

Rådgivere for selgerne har vært advokatfirmaet BAHR AS, Setterwalls Advokatbyrå AB, Real Asset Partners og Source CP GmbH.

Linklaters, EY, Sweco og Aon (Insurance) har bistått kjøperne i transaksjonen.

Nasjonalromantikken blomstrer på taket
Aktuelt
Kan bygge 8300 boliger
Bolig
Bygger 8.500 kvadratmeter i seks etasjer
Bolig
Dobler antall leiligheter i kommunen
Bolig
Skal bygge kontorbygg i Nydalen
Utvikling
Med PLUSS får du faglig påfyll i hele sommer! Bli PLUSS-abonnent her!
Konverterer kontorer til leiligheter
Utvikling
Sommersatsing styrker eiendomsprisene
Aktuelt
Nytt fond jakter halvannen milliard
Aktuelt
Kvitter seg med ferdig dekket bord
Utvikling