Transaksjoner

Logistikkportefølje solgt

En logistikkportefølje med eiendommer i Ski og Vestby er solgt.

Logistikkeiendommene er beliggende i Ski og Vestby. Foto: Pareto Alternative Investment.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Sommeren 2017 kunne Estate Nyheter fortelle at et syndikat satt opp av Pareto Securities hadde kjøpt en logistikkportefølje av Bulk Infrastructure. For salgssummen på 480 millioner kroner (eiendomsverdi) fikk Pareto-syndikatet Lognor eiendommer med en total eiendomsmasse på 30 600 kvadratmeter og leietakere som Eurostar, Waba Europaller, Elektroimportøren, Vinmonopolet og Synnøve Finden.

Nå snur Pareto-syndikatet seg rundt og selger eiendommene til det ubelånte fondet Pareto Eiendomsfellesskap. Porteføljen er på syv eiendommer, hvorav fire er på Fugleåsen i Ski og tre er beliggende i Vestby. Alle eiendommene ble bygd i perioden 2016 til 2018. Det er Pangea Property Partners som har hatt salgsoppdraget for eiendommen.

«Med denne transaksjonen fortsetter Pareto Eiendomsfelleskap å bygge Norges største logistikkfond med hovedfokus i Stor-Oslo-regionen. Fondet ser aktivt etter nye eiendommer til sin portefølje gjennom 2019», skriver fondet i en melding.

Leieinntektene er rundt 30 millioner kroner i året, med en gjennomsnittlig lengde på 9,7 år. Legger man til grunn en prime yield for logistikkeiendom på rundt 5 prosent, ender vi opp med en verdi på rundt 600 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Unge som tenker nytt: Fra storkjøp til brukeropplevelser (+)
Karriere
Selvaag Eiendom styrker utviklingsavdelingen
Karriere
Passerer milliarden i sommer
Bolig
Slipper 161 nye leiligheter i markedet
Bolig
Hyttekapper i kolonihage frikjent i Oslo tingrett
Juss
Estate PLUSS er
eiendomsbransjens hukommelse
Mer enn 23.600 artikler tilbake til 1996
Lag ditt personlige arkiv i dag,
bestill Estate PLUSS her
Ny sjef i Veidekke
Karriere
Leieprisene vil fortsette å stige. Her er grunnen
Aktuelt
Vil doble arealet ved Akerselva (+)
Utvikling
Peter T. Malling sr. er død
Aktuelt