Transaksjoner

Logistikkportefølje solgt

En logistikkportefølje med eiendommer i Ski og Vestby er solgt.

Logistikkeiendommene er beliggende i Ski og Vestby. Foto: Pareto Alternative Investment.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Sommeren 2017 kunne Estate Nyheter fortelle at et syndikat satt opp av Pareto Securities hadde kjøpt en logistikkportefølje av Bulk Infrastructure. For salgssummen på 480 millioner kroner (eiendomsverdi) fikk Pareto-syndikatet Lognor eiendommer med en total eiendomsmasse på 30 600 kvadratmeter og leietakere som Eurostar, Waba Europaller, Elektroimportøren, Vinmonopolet og Synnøve Finden.

Nå snur Pareto-syndikatet seg rundt og selger eiendommene til det ubelånte fondet Pareto Eiendomsfellesskap. Porteføljen er på syv eiendommer, hvorav fire er på Fugleåsen i Ski og tre er beliggende i Vestby. Alle eiendommene ble bygd i perioden 2016 til 2018. Det er Pangea Property Partners som har hatt salgsoppdraget for eiendommen.

«Med denne transaksjonen fortsetter Pareto Eiendomsfelleskap å bygge Norges største logistikkfond med hovedfokus i Stor-Oslo-regionen. Fondet ser aktivt etter nye eiendommer til sin portefølje gjennom 2019», skriver fondet i en melding.

Leieinntektene er rundt 30 millioner kroner i året, med en gjennomsnittlig lengde på 9,7 år. Legger man til grunn en prime yield for logistikkeiendom på rundt 5 prosent, ender vi opp med en verdi på rundt 600 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling