Transaksjoner

Reitan kjøper seg opp i Trondheim

E. C. Dahls Eiendom har kjøpt Kristiansten Eiendom av 3C Holding og Okei. Salget omfatter flere eiendommer i Munkegaten og Thomas Angells gate.

VOKSER: Reitangruppen har kjøpt flere eiendommer i Trondheim, blant annet Erichsengården i Nordre gate 8. Foto: Reitan Eiendom
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

ECDE som er heleid av Reitan Eiendom, har også kjøpt resterende 50 prosent av Erichsengården Holding av Realinvest, ifølge en pressemelding. Reitangruppen er dermed helt eller delvis inne i flere enn 70 eiendommer i Trondheim sentrum, og selskapets forretningside er å utvide og utvikle en eiendomsportefølje der.

Partene skal i lengre tid hatt samtaler og samarbeid om felles utvikling av eiendommer i Midtbyen, som er den opprinnelige og sentrale delen av byen. Salget omfatter eiendommer som ligger i tilknytning til andre eiendommer i ECDEs portefølje, og selgerne mener det er best for utviklingen at ECDE overtar eierskapet.

Adresseavisen skriver at det dreier seg om ti bygårder.

– ECDE har en plan og ambisjon om å skape flere attraktive arbeidsplasser i Midtbyen samt å gjøre den enda mer attraktiv for handlende, brukere og besøkende. Dette kjøpet faller naturlig inn i en slik plan. Eierskap til flere eiendommer i nær tilknytning til hverandre gir selskapet større mulighet til å gjennomføre en mer helhetlig eiendomsutvikling og byutvikling, heter det i pressemeldingen.

Reitangruppen vil ikke ut med har betalt for disse eiendommene.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Bygger flere leiligheter ved vannet
Bolig
Meglerstandardendringer til besvær
Juss
– Bevaringsmyndighetene bremser nødvendige miljøtiltak
Aktuelt
Byggeplass på Majorstuen i mange år – frykter helseplager
Utvikling
Ukens profil: Har jobbet som utkaster på nattklubb (+)
Karriere
Se alle Pluss-saker
Dæhlie med alpinprosjekt til 125 mill.
Utvikling
Skal spare 100 mill. på samarbeidskontrakt
Utvikling
Går for slagkraftig Kirkens hus
Utvikling
Vil rive deler av kjøpesenteret
Utvikling