Selger for konvertering

Et mulig boligprosjekt ved Ullevål sykehus er til salgs for drøyt 150 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Adressene er Sognsveien 9A (Ullvin – bildet) og Sognsveien 9B, og det er altså Oslo universitetssykehus HF (OUS) som selger. Tomten, som ligger 100 meter ovenfor krysset med Kirkeveien, har et samlet areal på snaue 8,8 mål, og den lett skrånende tomten er opparbeidet med grøntarealer, gang- og kjørevei, samt biloppstillingsplasser.

Eiendomsmassen består av en eldre murvilla (Ullvin) fra 1919 på 1860 kvadratmeter BTA, to brakkebygg på til sammen 995 kvadratmeter og et kontorbygg på 1440 kvadratmeter BTA. Dagens fire bygg utgjør til sammen 4295 kvadratmeter.

Sognsveien 9 A – Ullvin – ble opprinnelig oppført som overlegebolig ved utbyggingen av Ullevål Sykehus. Bygget er oppført i 2 etasjer. pluss kjeller og loft, men bærer ifølge en annonse fra Commercial Real Estate Norway (CRE) preg av at det står ubrukt. Det er preget av elde og slitasje, og interiør og eksteriør er dessuten i verneklasse 1.

Sognsveien 9A – brakkebyggene – er oppført i 1988/89 som boligbygg med pasientrom. Byggene har relativt lik standard og utforming, og det som omtales som en enkel standard. Sognsveien 9A er regulert til tomt for offentlig bygning.

Planen ble imidlertid helt eller delvis opphevet av bystyret i september i fjor. Formålet offentlig bygning er ikke opphevet, men de tilhørende bestemmelsene er ikke lenger gjeldende.

Sognsveien 9B er et kontorbygg som er antatt oppført i 1919 og er en kontorvilla over 2 etasjer med kjeller og loft. Bygget har ifølge annonsen en normalt god standard og fikk i 1995 en endret bruk fra bolig til institusjon, men benyttes i dag til kontor.

Sognsveien 9B er regulert i henhold som byggeområde for boliger, men eiendommen har siden 1995 en midlertidig brukstillatelse som institusjon. Eiendommen selges med gjeldende regulering. Nåværende eier har ifølge annonsen ikke igangsatt utviklings/reguleringsarbeid.

OUS betinger seg rett til å tilbakeleie for Sognsveien 9B for inntil 3 år uten å betale husleie. OUS vil kun dekke løpende driftskostnader. Eiendommene selges samlet og uten leietakere.

CRE mener at på bakgrunn av beliggenhet og tomtens areal, har eiendommen et utviklingspotensial, den kan omreguleres til boligformål. Prisantydningen er satt til verditaksten på 153 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS