Ukategorisert

Vil utvikle 60.000 m2

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

 

– Gjennom dette tomtekjøpet har NCC gjort det mulig for Vålerenga å realisere vår drøm om egen stadion. NCC var tidlig med i prosessen rundt planleggingen av nytt stadionområde og har vært en solid støttespiller, både faglig og finansielt, for Vålerenga gjennom hele prosessen, sier Tom Krøning, styreformann i Vålerenga Kultur og Idrettspark AS.

I går ble det kjent at NCC kjøper et tomteområde på Valle Hovin av Vålerenga Kultur og Idrettspark AS, for å utvikle 60.000 kvadratmeter kontor bestående av opptil fem kontorbygg. 

NCC har god kjennskap til Helsfyrområdet. Tidligere har NCC utviklet og bygget blant annet Fyrstikktorget, Helsfyr Panorama og sitt prisbelønte hovedkontor i Østensjøveien 27, som stod ferdig i desember 2013.

Les også: Øst knuser vest

Les også: Flere byggetillatelser til næringsbygg

– For oss i NCC er det spennende å kunne være en del av denne områdeutviklingen. Vårt mål er at Valle Hovin med sin nye stadion, nytt boligområde, barnehage, skole og nye arbeidsplasser vil bli en bærekraftig og levende bydel, sier Manne Aronsson, administrerende direktør NCC Property Development. 

Les også: Fikk ja til boliger på Valle Hovin

I tillegg til moderne kontorlokaler planlegges det ulike handels- og servicetilbud på gateplan i de nye byggene.

Ifølge Finansavisen skal prisen for tomten være rundt 300 millioner kroner. 

Kontorbyggene sertifiseres i henhold til miljøsertifiseringssystemet BREEAM NOR. Dette innebærer et økt fokus på inneklima, økologi, livssyklus, avfall, samt energi- og vannforbruk.

– Med nærheten til nye Vålerenga stadion og servicetilbudene som vil finnes der, kollektivknutepunkt og samtidig nærhet til sentrum mener vi det nye kontorområdet vil være attraktivt i leiemarkedet. Byggene vil samtidig ha en god profilering mot motorveien og stadionområdet, sier Aronsson. 

Les også: Kjøper på Helsfyr

 

 

 

Advarer gårdeiere etter utelivssuksess
Play
R8 får gjennomgå (+)
Aktuelt
– Alle snakker om «flyskam», men dere står jo for 40 prosent av verdens CO2-utslipp
Tech
Ukens tips: Ekspropriasjon og rettslig vern
Juss
Kjøperen av Carew-eiendommen tredoblet overskuddet (+)
Analyse
Få ferske eiendomsnyheter hver morgen! Meld deg på gratis nyhetsbrev her!
Selger for 1,6 milliarder
Transaksjoner
Byggherrehjørnet: Force majeure i entrepriseforhold
Juss
109 leiligheter for 500 millioner (+)
Bolig
Langer ut mot Byantikvaren
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.