Kjøpte hovedkvarter

Edgar Haugen jr. Slår til igjen, denne gangen har han kjøpt det nye hovedkvarteret til RS Platou.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det ble i mai 2013 kjent at RS Platou flytter til et nybygg i Munkedamsveien 62 (se illustrasjon) på Filipstad. Platou holder i dag til i Haakon VIIs gate 10, som er eid av Storebrand Eiendom. Men ROM Eiendom inngikk i 2013 en avtale med RS Platou om et nytt kontorbygg, som vil stå ferdig våren 2015.

I tillegg til et kontorbygg på 5000 kvadratmeter skal det bygge en barnehage på eiendommen. Ved ferdigstillelse vil Rom Eiendom overdra eiendommen til et selskap eid av RS Platou og Fabritius Gruppen (Bjørn Rune Gjelsten). Kontrakten for oppførelse beløper seg til 155 millioner kroner, eksklusive moms.

Men nå er hovedkvarteret solgt til Ragde Eiendom, ifølge Finansavisen trolig for rundt 420 millioner kroner. Med på salget følger en leiekontrakt med meglerhuset i tolv år fremover.

– Jeg kan bekrefte at vi har solgt bygget. Det har vært planen for oss helt siden vi gikk inn i prosjektet, og vi er godt fornøyd, sier finansdirektør Erling Bondø i RS Platou til Finansavisen.

– Jeg har kjøpt hele bygget, ja. Jeg synes det er litt moro å eie det som er ett av de nyeste, i, om ikke det nyeste og flotteste bygget i Oslo. Og så fulgte det med en lang og fin leiekontrakt med en sikker kontantstrøm, sier Edgar Haugen jr.

Haugen jr, har vært usedvanlig aktiv på kjøperfronten i år, med det nye kjøpet har han handlet eiendom for over 1 milliard kroner.

Powered by Labrador CMS