Har shoppet for en halv mrd.

Ragde Eiendom har i år kjøpt eiendom for godt over en halv milliard kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

NE nyheter skrev mandag at Ragde Eiendom har tatt over Gamle Fetvei 13 i Fetsund sentrum for 60 millioner kroner. Kjøpet føyer seg inn i en lang rekke kjøp fra selskapet siden i fjor høst, og sommermånedene har vært en hektisk periode for Ragde Eiendom og eneeier Edgar Haugen jr.

– Vi har kjøpt hotellet Rica Hotel G20 (se illustrasjon) for 150 millioner kroner. Selgeren er et selskap der flere aksjonærer står bak. Dette er et nytt og flott hotell med en lang leiekontrakt, Rica skal leie i 13 år fremover, sier Haugen jr. til NE nyheter. Overtakelse er 1. oktober.

Rica Hotel G20 beskrives som et moderne forretningshotell som ligger svært sentralt, 200 meter fra Karl Johan og Stortinget og 300 meter fra Nationaltheatret togstasjon. Adressen er Grensen 20, ved Professor Aschehougs plass, og hotellet har 96 rom.

Videre har Ragde Eiendom kjøpt Rådhusgata 28 fra Onarheim Eiendom for 70 millioner kroner. Overtakelse her var i sommer. Eiendommen har blant annet den populære puben «Dubliner» som leietaker.

4300 kvadratmeterstore Kalbakken kjøpesenter nord i Groruddalen har vært til salgs, og dette senteret har Ragde Eiendom også tatt over for 70 millioner kroner. Også her var selgeren Onarheim Eiendom. Driftsinntektene her i 2013 var snaue 7 millioner kroner, mens fast eiendom i balansen ved utgangen av fjoråret var bokført til 52 millioner kroner.

Andre kjøp fra Ragde Eiendom de seneste månedene, er Staples i Lillestrøm for 22-23 millioner kroner, Råde Bakeri, samt noen REMA-seksjoner i Stavanger og Lillestrøm.

– Hvordan har dere finansiert disse kjøpene?– Det er vanlig finansiering, jeg er mest glad i bank, svarer Haugen jr.

– Det som slår en med alle kjøpene, er den store geografiske spredningen?– Jeg er mest opptatt av å gjøre en fornuftig handel. Det finnes «Karl Johans gate» andre steder enn i Oslo, sier investoren.

– Så du kaster deg ikke inn i kampen om de dyreste eiendommene i Oslo sentrum?– Nei, men jeg kommer nok til å kjøpe mer her i fremtiden, sier Edgar Haugen jr.

Powered by Labrador CMS