Skanska bygger for Platou

Skanska Norge skal bygge RS Platous nye bygg i Munkedamsveien.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

For en uke siden ble det kjent at RS Platou flytter inn i et nybygg i Munkedamsveien 62. Platou holder i dag til i Haakon VIIs gate 10, som er eid av Storebrand Eiendom.

Rom Eiendom har inngått en avtale med RS Platou om et nytt kontorbygg (se illustrasjon) ved Filipstad , som vil stå ferdig våren 2015. I tillegg til et kontorbygg på 5000 kvadratmeter skal det bygge en barnehage på eiendommen.

Ved ferdigstillelse vil Rom Eiendom overdra eiendommen til et selskap eid av RS Platou og Fabritius Gruppen (Bjørn Rune Gjelsten).

Skanska Norge opplyser i en pressemelding fredag at de har inngått totalentrepriseavtale med Rom Eiendom om bygging av kontorbygget og barnehagen i Munkedamsveien. Kontrakten beløper seg til 155 millioner kroner, eksklusive moms. Byggestart er i september 2013, og ferdigstillelse er altså i 2015.

Kontraktssummen tilsier en kvadratmeterpris på rundt 30 000 kroner kvadratmeteren, om vi justerer litt for barnehagen.

– Vi er glad for å ha fremforhandlet denne avtalen med en kunde som vi har hatt ett langt og utviklende samarbeid med, og som vi vet samspiller godt med oss også i gjennomføringsfasen, sier distriktssjef Sverre Fossengen i Skanska i pressemeldingen.

Prosjektet får klassifiseringen «Excellent» i BREEAM Nor-systemet.

Powered by Labrador CMS