Platou flytter til nybygg

RS Platou ASA flytter inn i nytt kontorbygg på Filipstad i Munkedamsveien 62.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Platou holder i dag til i Haakon VIIs gate 10, som er eid av Storebrand Eiendom. Men ROM Eiendom opplyser på hjemmesidene at de har inngått en avtale med RS Platou om et nytt kontorbygg ved Filipstad, som vil stå ferdig våren 2015.

Bygget (se illustrasjon) vil ligge like ved den verneverdige generaldirektørboligen på Filipstad. Ved ferdigstillelse vil kontorbygget overdras til et selskap eiet av RS Platou ASA og Fabritius Gruppen AS.

Kontorarealene blir på ca. 5000 kvadratmeter, i tillegg kommer en barnehage. Den eksisterende portnerboligen inngår ifølge ROM Eiendom også i transaksjonen.

Partene er enige om å holde kontraktsvilkårene konfidensielt, men ifølge Finansavisen ligger total utbyggingskostnad på mellom 200-250 millioner kroner, inklusive tomtebelastningen. Rundt 250 ansatte vil få sin arbeidsplass i nybygget. Fabritius Gruppen eier i området fra tidligere Stranden 57 på Aker Brygge.

-Vi er veldig entusiastiske og ser frem til å flytte inn i et nytt høykvalitetsbygg i CBD (prestisjeområdet, red.anm.). Det er viktig for de ansatte å ha en god fysisk arbeidsplass som i seg selv er engasjerende. Samtidig er det positivt for oss å kunne sitte på eiersiden av næringsbygget sammen med Fabritius, sier finansdirektør Erlend Bondø i RS Platou.

– For oss som utbygger er en realisering og salg av nytt kontorbygg til RS Platou en bekreftelse på at Filipstad er et av de absolutt mest attraktive områdene i Oslo for næringseiendom, sier utviklingsdirektør Morten Austestad i Rom Eiendom.

Arkitektfirmaet LPO har tegnet bygget. Det legges opp til å klassifisere bygget som «Excellent» i BREEAM-NOR.

Powered by Labrador CMS