Ole-Jacob Farstad har vært i eiendomsavdelingen til Grette i syv år.

Rykker opp i Grette

Eiendomsadvokat Ole-Jacob Farstad rykker opp og blir partner i Grettes eiendomsavdeling.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha styrket teamet i Grette i fjor med ny skattepartner Marius Sollund og senioradvokat Kari-Ann Mosti, har Grette nå utnevnt Ole-Jacob Farstad som partner. Utnevnelsen reflekterer en økning i advokatfirmaets transaksjoner og utviklingsprosjekter. Ole-Jacob Farstad har jobbet syv år som advokat i eiendomsavdelingen til Grette.

– Vi har hatt solid vekst over en lengre periode, og tiden er moden for å utvide avdelingen og sikre god kompetanse for fremtiden. Med Ole-Jacob på laget, sikrer vi oss en særdeles kompetent og kommersielt innstilt advokat til teamet vårt. Vi har også styrket avdelingen med nye fullmektiger i 2018, og skal fortsette veksten inn i 2019, sier avdelingsleder Dag Henden Torsteinsen.

– Grette har hatt en fantastisk utvikling de siste årene, med veldig dyktige advokater innen blant annet entreprise, selskapsrett og skatt- og avgiftsrett. Jeg tror vi er unikt gode til å sette sammen små, tilpassede team som på kort tid håndterer de tverrfaglige utfordringene som oppstår både i utviklingsprosjekter og transaksjoner på en effektiv og resursoptimal måte, sier Ole-Jacob Farstad.

Torsteinsen og Farstad mener at alle de store advokatfirmaene leverer tjenester av høy kvalitet.

– Det vi vil fremheve som et fortrinn er vår bevisste satsning på strukturering av utviklingsprosjekter. Det er kun når du evner å håndtere helheten i et utviklingsprosjekt at du kan optimalisere avkastningen. Da er det viktig å se sammenhengen mellom eiendomsrett, plan- og bygningsrett og selskaps-, skatt- og avgiftsrett. Dette må igjen sees opp mot entreprisekontraktene, og eventuelle salgs- eller leiekontrakter som inngås tidlig i utviklingsprosjektet. Uten en full oversikt over hvordan de ulike relasjonene virker inn på hverandre, tar man unødvendig stor risiko og det blir vanskelig å ta ut fullt potensiale av prosjektet, sier Torsteinsen.

– Denne tilnærmingen til utviklingsprosjekter har også utvilsomt endret og effektivisert måten vi håndterer eiendomstransaksjoner, enten det er snakk om salg av rene kontantstrømeiendommer eller salg av utviklingsprosjekter, sier Farstad.

Powered by Labrador CMS