Hans Petter Krohnstad har hatt et aktivt 2018. Foto: Marius Viken.

Kjøper og selger i sentrum

Hans Petter Krohnstads eiendomsselskap HCH Eiendom har gjort flere transaksjoner midt i Oslo sentrum.

Publisert

– Vi har hatt et aktivt 2018, forteller Hans Petter Krohnstad til Estate Nyheter.

Hans selskap HCH Eiendom har blant annet solgt Møllergata 12-14 til Møller Eiendom for en hemmelig sum.

– Møller Eiendom eier en del naboeiendommer og tok kontakt med oss. Vi solgte den før sommeren. Eiendommen hadde leieinntekter på rundt 6,5 millioner kroner, med en del ledig areal og betydelig underleie. Det kommer til å bli en kjempebra investering for dem med det apparatet de har, sier Krohnstad og bekrefter at dette ikke er en eiendom som er solgt på yield-betraktninger.

Han har også gjort flere eiendomskjøp de seneste månedene.

– I sommer kjøpte vi Dronningens gate 8A av Majorstuehuset AS. Det er et veldig fint bygg fra slutten av 50-tallet, hvor halve bygget står ledig.

Han ønsker ikke å si noe om kjøpesummen for den eiendommen heller ut over at det er en handel til godt over 100 millioner kroner.

– Vi er også inne i to DD-prosesser som ikke er helt klarert. Det gjelder en liten eiendom ved Tinghuset og så har vi kjøpt en veldig fin eiendom helt nederst i Kvadraturen. Nå har vi kjøpt ganske mye, så vi vil nok komme litt lenger på utviklingen av disse eiendommene før vi gjør noe mer. Men vi er selvfølgelig interessert i de rette objektene, sier Krohnstad.

HCH Eiendom kjøper ikke såkalte yieldeiendommer, det må kunne skapes verdier i eiendommene.

– Vi ser etter value add-eiendommer med noe ledig areal og underleie. Jeg liker sentrum veldig godt. Der har man veldig god kommunikasjon med kort vei til alt. Det er jo også rasjonelt at vi kan gå rundt i hele eiendomsmassen på en halvtime. Ved å ha eiendommene i et område, så kan vi også være mer behjelpelige med leietakere som endrer behovene sine underveis, sier Krohnstad.

Powered by Labrador CMS