Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Smartbygg-teknologi: Nice-to-have eller need-to-have?

–Vi vet at vi kan utvikle smarte tjenester og produkter. Det store spørsmålet er hvorfor vi skal bygge smarte bygg, og hvilken verdi de tilfører et eiendomsprosjekt.

Bernt Roald Nilsen

torsdag 11. oktober 2018 9:40 (Oppdatert 12. oktober 2018 12:59)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Frode Aardal er forretningsutvikler Smartbygg, Veni AS. Han er opptatt av at teknologiske nyvinninger skal gjøre brukere mer effektive og optimalisere drift og vedlikehold. Bidrar ny teknologi til bærekraftige løsninger, og er det smarte nødvendigvis også det lønnsomme? På Byggtech 2018 på Vestlia Resort, Geilo 28.-29. november kan leietakere, eiere og driftere få med seg spennende tanker om smartbygg-teknologi sett i forhold til kost-nytte-prinsippet.

Kost-nytte i fokus
–Vi er opptatt av hvilken verdi ny teknologi representerer for de involverte, med kost-nytte i fokus. Det finnes mye spennende teknologi og forskjellige digitale verktøy for tjenester og prosesser, men vi må ikke la oss blende og kun se på teknologiens fenomenale potensial. Vi må også tenke på hvorfor vi skal investere i ny smartbyggteknologi, hvilke smarte tjenester den kan tilby leietakere og dem som drifter bygget. Og ikke minst hvordan smarte tjenester kan hjelpe eiere til å gjøre gode valg basert på innholdet i tjenesten, sier Frode Aardal.

Enkelt og verdifullt
Veni har utviklet en tjenesteplattform som kalles life@work. Den handler om ulike tjenester som kan gjøre oss smartere og mer effektive på jobben. Men poenget kan ikke være at det er mulig å lage en slik plattform, for eksempel med en app. Poenget må være at tjenestene er så enkle å forstå at de tas i bruk, og tilfører hverdagen til brukerne en verdi. På Byggtech 2018 vil Frode Aardal presentere life@work med kost/nytte som bakgrunnsteppe.

Et bærekraftig valg
Bærekraft er et viktig poeng når ny teknologi tas i bruk. Det innebærer at teknologien bidrar til at menneskene i bygget virkelig tar smarte valg, enten det for eksempel handler om å skru varmen av eller på eller å benytte seg av en smart bildeling. Når vi tar smartbygg-løsninger i bruk, er målet at alle bør tjene på det. Både i dag og i morgen. Hvorfor skal vi ellers være så smarte, spør Frode Aardal på Byggtech 2018 på Vestlia Resort, Geilo 28.-29. november.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Vika-syndikat fikk med Centennial på kjøp

Transaksjoner / tirsdag 23. oktober 2018

Mistet retten til eiendom verdt 40 millioner

Juss / tirsdag 23. oktober 2018

Her kan det komme 30.000 kvm bolig (+)

Transaksjoner, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Kronikk: Mens vi venter på Filipstad, endres verden

Kronikk / tirsdag 23. oktober 2018

Stadig flere grønne lån (+)

Aktuelt, Pluss / tirsdag 23. oktober 2018

Bygger 5200 m2 for Rottefella

Utvikling / tirsdag 23. oktober 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Vil bygge boliger ved skytebaneVil bygge boliger ved skytebane 22. oktober 2018
Feil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrtFeil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrt 18. oktober 2018
Solgt for 1,2 milliarderSolgt for 1,2 milliarder 18. oktober 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Bergen kommune selger to næringstomter

Nyheter / tirsdag 23. oktober 2018

Tomtene er beliggende i Espehaugen Næringspark, og har en prisantydning på henholdsvis 13,5 og 11 millioner kroner.

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Utbyggeren av Slåtten terrasse mener dette er «blant boligprosjektet i Bergen med noen av de fineste kvalitetene». Men det er ikke det eneste prosjektet i høy prisklasse som er lansert i Fana.

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Lokalene er blitt bruk til kontor og undervisning, men Eiendomsmegler Vest har også interessenter som vil gjøre om til boliger.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Ny møteplass

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Bonum åpner nytt næringskonsept i Henrik Ibsensgate.

Kronikk: Et sentrum på godt, og litt vondt

Nyheter / fredag 19. oktober 2018

Oslo er den siste byen i Norge uten en sentrumsorganisering, og den eneste av de nordiske storbyene. Samtidig er det den mest energiske, spennende, levende og offensive byen i hele Nord-Europa. Betyr det at vi ikke trenger et sterkt, organisert og koordinert sentrum?

Kunsten å menneskeliggjøre retail – igjen

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Den gode, gamle «kjøpmannen på hjørnet» som kjente navnet ditt og preferansene dine er i ferd med å bli effektivisert bort. Det samme er skredderen som kjenner målene dine, og hvordan dress du kjøpte i fjor.