Rosenkrantz gate 21 AS hadde leieinntekter på 6,85 millioner kroner i 2017. Foto: Google Street View.

Kjøper midt i Oslo sentrum

Et Realkapital Investor-selskap har kjøpt Rosenkrantz gate 19 og 21 i Oslo sentrum.

Publisert

Det er Mallin Eiendom som nå har solgt Rosenkrantz gate 21 AS. Selskapet, som hadde leieinntekter på 6,85 millioner kroner i 2017, eier de to eiendommene Rosenkrantz gate 19 og 21.

– Det er litt vemodig å selge en så godt beliggende eiendom. Når vi nå likevel har valgt å selge eiendommen, er det basert på flere forhold. Vi har hatt et ønske om å frigjøre noe mer kapital til nye utviklingsprosjekter, spesielt på bolig. Samtidig tror vi at timingen i forhold til markedet og pris er god. Hvorvidt dette stemmer får jo fremtiden vise, sier adm. direktør Arne Medlien i Mallin Eiendom.

Kjøper av eiendommen er et selskap som er kontrollert av Realkapital Investor.

– Vi er takknemlige for å ha fått muligheten til å erverve en kontoreiendom i Oslos CBD. Vi skal foredle og videreutvikle eiendommen til glede for eksisterende og nye leietakere. På lengre sikt vil vi se på mulighetene for konvertering av bygningsmassen og en høyere utnyttelse, sier ansvarlig for investeringen hos Realkapital Investor, Anders Mørland.

Heilo Eiendom var megler i transaksjonen.

– Vi markedsførte eiendommen meget smalt mot investorer vi vet har interesse for og kompetanse til å utvikle denne flotte eiendommen videre. Det er alltid inspirerende å arbeide med profesjonelle og kompetente aktører på begge sider av bordet, uttaler Trond Sejersted Bødtker, partner i Heilo Eiendom.

Realkapital Investor forvalter 15 eiendommer med markedsverdi på ca. 3,5 milliarder kroner, fordelt på 170 000 kvadratmeter. Mallin Eiendom har sin bakgrunn fra arveoppgjøret til Olav Selvaag på 80-tallet. Største eier og styreleder er Peder Nustad, som eier selskapet sammen med sine to søsken.

Powered by Labrador CMS