Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Skisse av fremtidig byplangrep (fra planforslag til offentlig ettersyn).

Supersentralt Thon-prosjekt møter motbør

Plan- og bygningsetaten vil ha vesentlig lavere høyder og utnyttelse i det supersentrale prosjektet til Stormgård AS.

Tore Årdal

tirsdag 11. september 2018 4:00 (Oppdatert 10. september 2018 22:17)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Olav Thon-selskapet Stormgård AS ønsker å legge til rette for en oppgradering og utvikling av planområdet innenfor kvartalet definert av Keysers gate, Akersgata og Teatergata i Oslo sentrum. Planområdet består av flere murgårder fra siste halvdel av 1800-tallet. I planområdet er det i dag i all hovedsak næring på gateplan og bolig i etasjene over.

Nyttårsaften 2000/2001 brøt det ut en storbrann i Teatergata 3, og senere ble det vedtatt at bygningen kunne rives mot at hele volumet mot gaten gjenoppbygges.

I forbindelse med gjenoppføringen vurderer tiltakshaver en utbygging av kvartalets bakgård som et ledd i en bærekraftig utvikling i Oslo sentrum. Prosjektet innebærer gjenskapning av det historiske gateløpet, og etablering av Teatergata 3 som et inngangsbygg til nybygget i bakgården.

I tillegg til eksisterende bebyggelse på 5.632 kvadratmeter rommer planforslaget ny bebyggelse med et bruksareal på 12.662 kvadratmeter over terreng. I tillegg kommer 2.700 kvadratmeter under terreng.

Plan- og bygningsetaten (PBE) kan imidlertid ikke anbefale det innsendte planforslaget.

– Vi har i oppstartsmøtet og dialogfasen kommet med føringer for hvilke endringer som er nødvendig for at vi skal kunne anbefale planforslaget. Dere har ikke fulgt opp disse føringene, skriver etaten i et brev til fagkyndig Atelier Oslo, og fortsetter:

«For å sikre de kvalitetene vi vektla i område- og prosessavklaringen og oppstartsmøtet for Teatergatakvartalet, vil vi utarbeide et alternativ som ivaretar disse kvalitetene.»

Bakgrunnen for alternativet er at forslaget har en høyde og utnyttelse som PBE mener ikke ivaretar omgivelsene i tilstrekkelig grad. Ifølge etaten sikrer forslaget heller ikke boliger, som PBE mener er viktig i dette området.

Etatens alternativ innebærer blant annet «vesentlig lavere høyder og utnyttelse» og «en boligandel tilnærmet 50 prosent, der boliger opprettholdes i eksisterende bevaringsverdig bebyggelse».

I tillegg kommer bevaring av eksisterende bebyggelse (uten påbygg og med færre muligheter for endringer), med unntak av frittliggende murgård inne i kvartalet som erstattes av et nybygg med boliger.

PBE vil dessuten fremme et tredje alternativ, som innebærer gjenoppbygging av fasaden i Teatergata 3, i tråd med Byutviklingskomiteens vedtak i møte den 01.04.2004. Alternativ 3 vil ellers være tilnærmet likt alternativ 2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Varsler massiv butikkdød

Nyheter / fredag 21. september 2018

– Rentehoppet får liten betydning

Nyheter / fredag 21. september 2018

Varsler erstatningskrav på 150-500 millioner (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Oslo Finans-syndikat med eiendomskjøp

Nyheter / fredag 21. september 2018

Lanserer VIP-løsning for boligkjøpere

Nyheter / fredag 21. september 2018

Vil ha 50 millioner for kombibygg (+)

Pluss / fredag 21. september 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Ofrer gullkalven for de neste 150 åreneOfrer gullkalven for de neste 150 årene 19. september 2018
Varsler massiv butikkdødVarsler massiv butikkdød 21. september 2018
Krevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millionerKrevde 80 millioner kroner for tomteareal. Fikk 1,2 millioner 18. september 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Skal rives og erstattes med tvillingtårn

Nyheter / fredag 21. september 2018

Fylkesutvalet går inn for å rive fylkeshuset og bygge to heilt nye tårn på tomten. Prislappen er på 941 millioner kroner.

«Verdens beste» bygg har fått ny eier

Nyheter / torsdag 20. september 2018

I 2003 ble bygget kåret til det beste bygget i verden. Nå har Telenor Eiendom solgt Telenorbygget i Birkelandsskiftet.

Skal renoveres for over en halv milliard kroner

Nyheter / onsdag 19. september 2018

Statsbygg har fått klarsignal av regjeringen til å rehabilitere Norges Handelshøyskole for over en halv milliard kroner.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Amfi Kanebogen nominert til Årets Kjøpesenter 2018

Nyheter / torsdag 20. september 2018

Olav Thon Gruppens kjøpesenter i Harstad er nominert til Årets Kjøpesenter-prisen av Nordic Council of Shopping Centers.

Dette bygget produserer og lagrer energi

Nyheter / onsdag 19. september 2018

REMA 1000s nye distribunal i Sandnes har en helhetlig energiløsning som gjør at bygget delvis er selvforsynt med elektrisitet.

New Norwegian Design

Nyheter / tirsdag 18. september 2018

THE THIEF og Noord har gått sammen om å presentere utstillingen «New Norwegian Design».