Administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom har tro på et nytt stort konferansehotell i Trondheim. Foto: Sune Eriksen.

Utvikler storhotell

Bane NOR Eiendom og Utstillingsplassen Eiendom skal utvikle Trondheims største hotell.

Publisert Sist oppdatert

Scandic skal drifte det nye hotellet på Nyhavna i Trondheim. Planen er å bygge 425 nye rom og konferansefasiliteter på 3500 til 4000 kvadratmeter. Det er Narud Stokke Wiig som har fått arkitektjobben for det nye hotellet, som skal eies av det Bane NOR Eiendom- og Utstillingsplassen Eiendom-eide selskapet Nyhavna Hotell Utvikling AS.

– Dette er et veldig spennende prosjekt for oss. Nyhavna har med sin nærhet til Midtbyen og sin gode kollektivtilgjengelighet, et stort potensial og fremstår som et av de viktigste byutviklingsområdene i Trondheim, sier administrerende direktør Petter Eiken i Bane NOR Eiendom.

– Vi er sikker på at det å etablere et flott, nytt hotell på Nyhavna vil gi en «flying start» til byutviklingen i området. Dette er, slik vi ser det, helt i tråd med kommunens målsettinger. Vi vet at det også skal foregå en storstilt utbygging i naboområdene i øst (Reina, Jarlheimsletta og Lilleby), og hotellet vårt vil bidra til å knytte Nyhavna sammen med nedre Elvehavn og byen for øvrig, sier Eiken.

– Vi er svært tilfreds med å delta i utviklingen av et nytt storhotell sentralt i Trondheim, og anser Nyhavna som et spesielt spennende område, det neste store transformasjonsområdet i byen, sier Gründer av Utstillingsplassen Eiendom, Terje Haugan.

Bane NOR Eiendom eier den 15 mål store «Tollpost-tomta» hvor hotellet skal bygges. Eiendommen har tidligere vært bortfestet til godsaktører, men er nå fraflyttet for å legge til rette for en utvikling i tråd med ny kommunedelplan. Hotellprosjektet vil ikke legge beslag på hele eiendommen. Bane NOR Eiendom har foreløpig ingen konkrete planer for resten av tomta som trolig vil bli regulert til kombinert nærings- og boligformål.

Powered by Labrador CMS