Nyheter

Vil utvide Skimuseet i Holmenkollen

Skiforeningen ønsker å bygge et nytt magasin for å sikre den unike samlingen. I tillegg planlegges ny café og møtesenter.

Skiforeningen ønsker å berike publikumsattraksjonen. (Illustrasjon: Romfarer Arkitekter)
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Romfarer Arkitekter har bedt om en forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Skimuseet, som Skiforeningen eier og drifter. Skimuseet ble etablert i 1923, og har i dag en unik samling bestående av ca. 7.000 gjenstander.

Samlingen inkluderer ca. 2.500 par ski – de eldste funnet i myrer, med Alvdalsskien som de eldste fra år 600.e.Kr. Mange av skiene i samlingen har tilhørt kongefamilien og Norges fremste idrettsutøvere. I tillegg kommer skiutstyr fra polarekspedisjonene til Nansen og Amundsen.

Gjenstandene er i dag lokalisert på fire ulike magasiner som, ifølge Romfarer Arkitekter, alle er usentralt plassert og har dårlige forhold.

– Skimuseet har derfor behov for å bygge et magasin i tilknytning til museet. Skiforeningen vil samtidig utvide og forbedre tilbudet til de besøkende ved å anlegge en etasje over magasinet som skal inneholde en ny café og møtesenter. Prosjektet har som formål å sikre Skimuseets samling på en god måte, samtidig som publikumsattraksjonen berikes, skriver arkitektselskapet til PBE.

Magasinet anlegges i hovedsak under jorden i en underetasje. Etasjen vil delvis stikke opp av terrenget der det vil være behov og mulighet for direkte adkomst og dagslysinnslipp.

Magasinet skal med sitt forhold til grunnen være uttrykt med tunge materialer. I illustrasjonen er magasinet kledd med bergarten Nordmarkitt – en lokal bergart som er brukt flere steder i Holmenkollen, blant annet i Midtstubakken.

– Etasjen med ny café og møtesenter over magasinet struktureres av en lang korridor som binder funksjonene sammen samt besørger tilknytning til øvrige deler av Skimuseet. Korridoren legges bak den ekspressive bygningskroppen til byggetrinn 3 av museet; Iskosset. Med denne forbindelsen utfordres ikke Iskosset av tilbygget, heter det i bestillingen.

På vestsiden av korridoren legges de mørke funksjonene som toaletter, lager og kjøkken. På den andre siden legges caféen og møterom «slik at funksjonene kan dra nytte av utsikt, dagslys og samtidig eksponere seg i anlegget». Taket skal brukes som terrasse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

130 boliger for 290 millioner kroner
Aktuelt
Fortetter for 550 millioner – i første omgang (+)
Bolig
Nå blir det forbudt å selge boligen «som den er»
Juss
Styrker eiendomsutviklingen etter et godt år
Karriere
Ny sjef i Fazer Food Services
Karriere
Se alle pluss saker
Betaler godt for boligeiendom i rød støysone i Bærum
Utvikling
Blå Kors med store planer i Oslo sentrum (+)
Utvikling
Ung i Næringseiendom Årets navn
Play
Vegvesenet sinker kjempeprosjekt (+)
Bolig