Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Skiforeningen ønsker å berike publikumsattraksjonen. (Illustrasjon: Romfarer Arkitekter)

Vil utvide Skimuseet i Holmenkollen

Skiforeningen ønsker å bygge et nytt magasin for å sikre den unike samlingen. I tillegg planlegges ny café og møtesenter.

Tore Årdal

onsdag 8. august 2018 4:00 (Oppdatert 7. august 2018 20:57)FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Romfarer Arkitekter har bedt om en forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Skimuseet, som Skiforeningen eier og drifter. Skimuseet ble etablert i 1923, og har i dag en unik samling bestående av ca. 7.000 gjenstander.

Samlingen inkluderer ca. 2.500 par ski – de eldste funnet i myrer, med Alvdalsskien som de eldste fra år 600.e.Kr. Mange av skiene i samlingen har tilhørt kongefamilien og Norges fremste idrettsutøvere. I tillegg kommer skiutstyr fra polarekspedisjonene til Nansen og Amundsen.

Gjenstandene er i dag lokalisert på fire ulike magasiner som, ifølge Romfarer Arkitekter, alle er usentralt plassert og har dårlige forhold.

– Skimuseet har derfor behov for å bygge et magasin i tilknytning til museet. Skiforeningen vil samtidig utvide og forbedre tilbudet til de besøkende ved å anlegge en etasje over magasinet som skal inneholde en ny café og møtesenter. Prosjektet har som formål å sikre Skimuseets samling på en god måte, samtidig som publikumsattraksjonen berikes, skriver arkitektselskapet til PBE.

Magasinet anlegges i hovedsak under jorden i en underetasje. Etasjen vil delvis stikke opp av terrenget der det vil være behov og mulighet for direkte adkomst og dagslysinnslipp.

Magasinet skal med sitt forhold til grunnen være uttrykt med tunge materialer. I illustrasjonen er magasinet kledd med bergarten Nordmarkitt – en lokal bergart som er brukt flere steder i Holmenkollen, blant annet i Midtstubakken.

– Etasjen med ny café og møtesenter over magasinet struktureres av en lang korridor som binder funksjonene sammen samt besørger tilknytning til øvrige deler av Skimuseet. Korridoren legges bak den ekspressive bygningskroppen til byggetrinn 3 av museet; Iskosset. Med denne forbindelsen utfordres ikke Iskosset av tilbygget, heter det i bestillingen.

På vestsiden av korridoren legges de mørke funksjonene som toaletter, lager og kjøkken. På den andre siden legges caféen og møterom «slik at funksjonene kan dra nytte av utsikt, dagslys og samtidig eksponere seg i anlegget». Taket skal brukes som terrasse.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Mad etablerer interiørarkitekt

Aktuelt / mandag 22. oktober 2018

Vil bygge boliger ved skytebane

Utvikling / mandag 22. oktober 2018

Endret varehandel dobler lagerkapasiteten til Swixsenteret

Utvikling / mandag 22. oktober 2018

Store utbyggingsmuligheter ved T-banestasjon (+)

Utvikling, Pluss / mandag 22. oktober 2018

Vil ha 61,5 mill. for tomt på havna (+)

Transaksjoner, Pluss / mandag 22. oktober 2018

Ukens tips: Håndtering av skatte- og avgiftsfunn i transaksjoner

Juss / mandag 22. oktober 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Feil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrtFeil kryss i egenerklæringsskjema kostet dyrt 18. oktober 2018
Solgt for 1,2 milliarderSolgt for 1,2 milliarder 18. oktober 2018
Byutviklingsgigant til OsloByutviklingsgigant til Oslo 19. oktober 2018

Siste nytt fra Estate Vest-Norge

Stor utbygging av eksklusive boliger i Fana

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Utbyggeren av Slåtten terrasse mener dette er «blant boligprosjektet i Bergen med noen av de fineste kvalitetene». Men det er ikke det eneste prosjektet i høy prisklasse som er lansert i Fana.

Universitetet selger to leiegårder

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Lokalene er blitt bruk til kontor og undervisning, men Eiendomsmegler Vest har også interessenter som vil gjøre om til boliger.

Klokkertro på Nesttun

Nyheter / onsdag 17. oktober 2018

Zurhaar & Rubb AS eier nær 80 prosent av næringseiendommene på Nesttun.

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Ny møteplass

Nyheter / mandag 22. oktober 2018

Bonum åpner nytt næringskonsept i Henrik Ibsensgate.

Kronikk: Et sentrum på godt, og litt vondt

Nyheter / fredag 19. oktober 2018

Oslo er den siste byen i Norge uten en sentrumsorganisering, og den eneste av de nordiske storbyene. Samtidig er det den mest energiske, spennende, levende og offensive byen i hele Nord-Europa. Betyr det at vi ikke trenger et sterkt, organisert og koordinert sentrum?

Kunsten å menneskeliggjøre retail – igjen

Nyheter / torsdag 18. oktober 2018

Den gode, gamle «kjøpmannen på hjørnet» som kjente navnet ditt og preferansene dine er i ferd med å bli effektivisert bort. Det samme er skredderen som kjenner målene dine, og hvordan dress du kjøpte i fjor.