Vil ha eget boligdepartement

Boligbransjen vil samle alt som har med boligpolitikk å gjøre i ett boligdepartement.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver NTB, som siterer et brev fra Boligprodusentene, Eiendom Norge og Noske Boligbyggelags landsforbund (NBBL) til statsminister Erna Solberg. I brevet ber de om at Justisdepartementet fratas makt i boligpolitikken.

– Boliglovgivningen er en aktuell kandidat for bedre samordning både av lovarbeidet og av den politiske styringen av boligpolitikken, sier administrerende direktør Thor Eek i Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL), ifølge NTB.

– Det er særlig fordelaktig om ansvaret for boliglovgivning i Justisdepartementet blir flyttet til Kommunaldepartementet, da det er mange tangeringspunkter mellom plan- og bygningsloven, bustadoppføringslova og eierseksjonsloven, sier administrerende direktør Per Jæger i Boligprodusentene.

– Vi har erfart at boliglovgivningen ikke blir tilstrekkelig prioritert i Justis- og beredskapsdepartementet, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge, ifølge NTB.

Blant eksemplene som trekkes frem, er arbeidet med tryggere bolighandel. Regjeringen er pålagt å følge opp to anmodningsvedtak fra forrige periode, men det er ennå ikke levert noe politisk.

«Vi tror det hadde gitt større kvalitet og koordinering om disse delene av boliglovgivningen hadde vært Kommunal- og moderniseringsdepartementets ansvar, hvor det allerede er samlet mye kompetanse om boligsektoren. Trolig vil dette også frigi ressurser hos Justis- og beredskapsdepartementet til de andre krevende oppgaver som hører til der. Vi ber derfor statsministeren flytte enkelte av boliglovene fra Justis- og beredskapsdepartementet til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, samt vurdere en mer helhetlig organisering av boliglovgivningen i regjeringen.», skriver de tre organisasjonene i brevet, ifølge NTB.

Powered by Labrador CMS