PBE kan ikke anbefale det innsendte planforslaget. Illustrasjon: Whitearkitekter (DK) og Studio Thams (DK).

Varsler kutt for Guneriuskvartalet

Reduserte høyder og høyere boligandel. Det blir to av ingrediensene i Plan- og bygningsetatens alternative forslag for Guneriuskvartalet.

Publisert

Estate Nyheter skrev nylig at Olav Thon Eiendomsselskap har kuttet høydene på bebyggelsen i Guneriuskvartalet. I det reviderte planforslaget er høyden redusert fra 98 til 42 meter (gesims) og med en maksimal inntrukket høyde på 48 meter.

Nå har imidlertid Plan- og bygningsetaten (PBE) varslet et eget alternativ for Guneriuskvartalet.

– Vi kan ikke anbefale det innsendte planforslaget. Vi har i oppstartsmøtet og dialogfasen kommet med føringer for hvilke endringer som er nødvendig for at vi skal kunne anbefale planforslaget. Dere har ikke fulgt opp disse føringene i tilstrekkelig grad, skriver PBE til White arkitekter.

Etatens alternativ vil ha reduserte høyder «som i større grad tilpasses høydene i omgivelsene».

– Vi vil vurdere å anbefale høyder opp mot 42 meter mot krysset mot Lybekkergata/Stenersgata, men vurderer at høydene ellers må avtrappes i større grad, særlig mot Brugata, heter det i brevet.

I tillegg foreslår etaten at det reguleres inn en fotgjengerpassasje som forbinder Brugata og Stenersgata. PBEs alternativ vil også innebære at all bebyggelse på gul liste (inkludert bakgårdsbebyggelse) reguleres til hensynssone bevaring kulturmiljø.

Dernest vil etaten sikre en boligandel på minimum 20 prosent av total BRA. PBE vil dessuten vurdere å foreslå omregulering av Brugata til torg, samt foreslå at Lilletorget utformes på en slik måte at den i større grad oppleves som en definert plass.

Til sist vurderer PBE å ta med hele Stenersgata (inkludert fortau på siden mot Oslo Spektrum) og hele Lybekkergata i planavgrensningen. I Lybekkergata vil det bli vurdert innpasset sykkelforbindelse.

I brevet gjør etaten oppmerksom på at dette er en foreløpig vurdering, og at det kan fremkomme flere momenter «som vil måtte innarbeides i vårt alternativ».

Powered by Labrador CMS