TILDELT: Veidekke skal bygge det nye prestisjebygget i Vika. (TEGNING: Schmidt Hammer Lassen Architects)

Veidekke sikret seg gigantoppdrag

Veidekke skal bygge storprosjektet VIA i Vika i Oslo sentrum for Storebrand og Aspelin Ramm.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke skal først rive Ruseløkkveien 26, hvor House of Oslo i dag holder til, og så bygge et miljøsertifisert næringsbygg med kontorer, handel, service og servering.– Vi er veldig glade og stolte over å ha vunnet oppdraget og fått tilliten til å bygge VIA. Dette blir et næringsbygg i absolutt ypperste klasse blant annet når det gjelder interiør, eksteriør, fleksibilitet og miljø, med beliggenhet i det som kanskje er Oslos beste forretnings­område. VIA blir et av de største prosjektene vi har bygget i Oslo sentrum, og vi gleder oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier konsernsjef Arne Giske i Veidekke i en pressemeldig.

VIA skal bestå av to bygg på til sammen rundt 62.500 kvadratmeter med felles gårdsrom. I nordbygget vil det bli kontorlokaler fra tredje til trettende etasje, og i sydbygget fra tredje til ellevte etasje. I de nedre etasjene skal det etableres både handels- og serveringslokaler. Prosjektet skal sertifiseres etter standarden BREEAM-NOR klasse Excellent. VIA skal, ifølge pressemeldingen, være et forbildeprosjekt for effektiv energihåndtering og bærekraftige løsninger i valg av materialer, teknikk og utforming med blant annet solcelleanlegg på taket.

Rivearbeidene settes i gang til sommeren, og hele prosjektet skal ferdigstilles i løpet av høsten 2021. Etter avtale med kunden vil ikke endelig kontraktssum bli offentliggjort, heter det i meldingen.

Powered by Labrador CMS