MØLLER-SATSNING: Møller Eiendom satser på økt mobilitet i eiendomsprosjektene sine. Nå har de inngått en avtale med bildelingsselskapet Hyre på Harbitz Torg, for å løse utfordringene med underdekning av parkeringsplasser og bilfritt sentrum. (Ill.: LPO arkitekter)

Hyre skal løse parkeringsutfordringene

Møller Eiendom satser på bildeling på Harbitz Torg.

Publisert

 

– Mobilitet er det nye «buzz-ordet» i vårt firma. Møller Gruppen har akkurat skiftet navn til Møller Mobility Group. I eiendomssegmentet er mobilitet en viktig del – hvordan kommer du deg til og fra husene vi bygger. Derfor er dette noe vi jobber mye med, sier Pål Bøe, markedsdirektør i Møller Eiendom.

For Møller Eiendom handler mobilitet om å løse bilutfordringene i nye prosjekter, både bolig og kontorbygg.

– Vi har etablert en stor parkeringskjeller under hele prosjektet på Harbitz Torg, godt med parkering for boligdelen. Og litt mindre parkering enn det som er ønskelig for leietakerne, det er en kjent problemstilling. Bytteforholdet i Oslo i dag, er at du får bygge høyt og tett ved kollektivknutepunktene, men du får lite parkering. Derimot er behovet for å kjøre bil der allikevel for veldig mange. Hvordan løser vi det? Jo, med Hyre, som vi er veldig fornøyd med å ha med i dette prosjektet, og som representerer fremtiden der, fremhever Bøe.

Hyre er bildeling gjort enkelt på mobilen. De er en norsk gründerbedrift, finansiert av Møller Mobility Gruop, som er i ferd med å utvikle neste generasjons bildelingstjeneste.

MikromarkedsbasertNils Petter Nordbø, daglig leder og en av gründerne bak Hyre, opplever at bildeling i dag er primært for de som ikke eier egen bil, gjerne fordi de utsetter kjøpet av sin første bil.

– Vi kan på sikt ikke bare etablere en rimeligere måte å disponere bil på, men også bedre. I dag er bilkjøp som regel et kompromiss, mens en tjenestebasert modell kan tilby biler tilpasset formålet. Det er bedre å benytte en varebil når du skal på IKEA, og en elbil når man skal til byen, i stedet for en stasjonsvogn i begge tilfellene, forklarer han.

Hyre har som mål at du i fremtiden bestiller bil på to klikk, og at du kan velge mellom alle bilene som er i parkeringskjelleren. Nordbø mener at dette opplagt er et bedre alternativ enn å eie egen bil.

– I starten kommer bildelingsmarkedet til å være mikromarkedsbasert. Møller Eiendom kommer til å levere biler til Harbitz Torg, som er et godt eksempel på dette. Det er et knutepunkt hvor mange av de private leietakerne ikke bruker bil til jobb, men de har fortsatt behov for bil av og til. Gjerne når de skal på hytta i helgen, IKEA eller andre gjøremål, forklarer gründeren.

 

Powered by Labrador CMS