Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Antall leiligheter er også redusert på bakgrunn av tilbakemeldinger fra naboer og PBE.

Ferd måtte kutte i boligprosjekt

Ferd Eiendom måtte trekke prosjektet lengre unna jernbanelinjene.

Tore Årdal

onsdag 14. mars 2018 4:00 (Oppdatert 14. mars 2018 16:55)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I september måtte Ferd Eiendom ta en time-out for storprosjektet Ensjøveien 3-5. Bakgrunnen var at Bane Nor 5 måneder tidligere hadde sendt en e-post til Arcasa Arkitekter med beskjed om at prosjektet måtte trekkes lengre unna jernbanelinjene. Denne e-posten hadde verken arkitekten eller Ferd Eiendom mottatt.

Nå har arkitektselskapet revidert planforslaget, og der fremgår det at antall leiligheter er redusert fra 198 til 171 enheter. Samlet bruttoareal i prosjektet er kuttet fra 16.700 til 15.400 kvadratmeter.

Direktør Carl Brynjulfsen i Ferd Eiendom sier endringene delvis er gjort på bakgrunn av tilbakemeldingene fra Bane Nor, samtidig som det er tatt hensyn til innspill fra naboer samt Plan- og bygningsetaten (PBE).

Mens den nærmeste bebyggelsen i det opprinnelige forslaget hadde en avstand på 15 meter til jernbanelinjene, er avstanden nå på 20 meter.

Brynjulfsen sier det er blitt en liten forsinkelse i prosjektet, men håper det skal være klart for salgsstart rundt årsskiftet. Planforslaget skal snart sendes inn til politisk behandling.

– Planområdet har en gunstig beliggenhet med tanke på sol og utsiktsforhold, nærhet til kollektivknutepunkt og egner seg derfor godt til bolig, skriver Arcasa Arkitekter i planforslaget.

Arkitektselskapet viser til den forventede befolkningsveksten i Oslo-området og økt press på boligmarkedet: «Planforslaget vil bidra til og være et positivt tilskudd til flere sentrumsnære boliger med god kollektivdekning og nærhet til grøntområder.»

Til tross for kutt i volumet opprettholder trolig PBE sitt et eget alternativ for politisk behandling. Ifølge arkitektselskapet er det imidlertid nå «marginale forskjeller» mellom de to alternativene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Bergen er landets nest mest attraktive by

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Traaseth til Carlyle Group

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Vålerenga-sponsor vokser i høyden

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Her vil Veidekke bygge over 200 boliger (+)

Pluss / torsdag 22. mars 2018

Derfor bør du investere her

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

– Utlendingene har gjort et kvantesprang

Nyheter / onsdag 21. mars 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

– Husk den menneskelige faktoren

Nyheter / torsdag 22. mars 2018

Teori og praksis er to forskjellige ting. Fri flyt av mennesker, ideer og inspirasjon er målet med aktivitetsbaserte arbeidsplasser. Prinsippet om total fleksibilitet virker forlokkende på tegnebrettet. I hverdagen er det mer komplisert.

– Vi jobber for å være en attraktiv arbeidsplass

Nyheter / onsdag 21. mars 2018

BDO er kåret til en av Norges beste arbeidsgivere i Great Place to Work (GPTW).

Pop-up på Tjuvholmen

Nyheter / tirsdag 20. mars 2018

Selvaag Eiendom har inngått et samarbeid med Det Internasjonale Barnekunstmuseet, de skal ha et pop-up galleri på Tjuvholmen.

Norges største kinosenter åpner på Storo

Nyheter / mandag 19. mars 2018

Norges største kinosenter, med ny IMAX-kino og Norges største lerret, åpner 22. mars på Storo i Oslo.

Nå kan du bli naboen til Microsoft

Nyheter / fredag 16. mars 2018

Våren 2019 står det nye kontorbygget Eufemia ferdig i Bjørvika. Microsoft og PWC er to av selskapene som flytter inn. Kun ett lokale på 1630 m² er ledig.

Under samme tak

Nyheter / onsdag 14. mars 2018

På Bryn har fire fotografer slått seg sammen i et studio. Resultatet er et showroom og en inspirasjonsreise gjennom kvalitet, design og mat.