Bent Oustad har nå tatt over som ny sjef i Norwegian Property.

Økte eiendomsverdiene med 280 mill.

Norwegian Property skrev opp verdiene på selskapets eiendomsportefølje med 280 millioner kroner i fjerde kvartal.

Publisert Sist oppdatert

Det kom frem da selskapet la frem resultatene for fjerde kvartal fredag morgen. Leieinntektene falt fra 204,3 millioner i fjerde kvartal i fjor til 193,5 millioner i fjor som følge av salg av eiendommer. Driftsresultatet før verdiendringer endte på 148,8 millioner kroner, mens resultatet før skatt og verdiendringer var 79,8 millioner. Markedsverdien av selskapets eiendomsportefølje var ved utgangen av kvartalet på 15,36 milliarder kroner etter at eiendomsverdiene steg med 280 millioner kroner i kvartalet. De bokførte verdiene per aksje var 13,96 kroner ved årsskiftet, mens EPRA NAV, som synliggjør netto verdi av eiendelene, var 15,40 kroner per aksje.

Les også: Ny sjef ser nye muligheter i NPRO (+)

I kvartalsrapporten skriver Norwegian Property at arealledigheten i Oslo estimeres til rundt 7 prosent, og den forventes falle som følge av sysselsettingsvekst, konvertering av arealer til annet bruk og begrenset nybyggingsaktivitet. Selskapet ser også noe økende aktivitet i deler av Stavanger-markedet.

Norwegian Property mener et krevende transaksjonsmarked gjør det interessant å jobbe med langsiktige utviklingsmuligheter i porteføljen. Selskapet vurderer utvikling av eiendommer i Stavanger, Nydalen og på Fornebu.

Powered by Labrador CMS