BEST PÅ UTLEIE: F.v. Cecilie Martinsen (Selvaag Eiendom), Anne-Cathrine de Lange (Mustad Eiendom), Anders Solaas (Entra) og Emil Eriksrød (R8 Property). Helt til høyre Morten Olaisen fra NEMEET.

– Skal gjøre vondt å ta over en leietaker som har vært hos oss

Dette er eiendomsselskapene som leietakerne er best fornøyd med.

Publisert Sist oppdatert

Undersøkelsen Norsk Leietakerindeks undersøker en rekke av landets ledende eiendomsporteføljer. Resultatet av undersøkelsen ble offentliggjort under Eiendomsdagene 2018, som arrangeres på Norefjell denne uken.

LES OGSÅ: Fullt hus på Eiendomsdagene

Her kom det frem at kundetilfredsheten blant leietakere av næringslokaler har økt dramatisk de siste seks årene. Bransjesnittet har nå for første gang nådd 80. Dette er hele 15 punkter mer enn 2011.

– Selv om enkeltselskaper kan forbedre seg mye i løpet av noen år, så er en slik økning for en hel bransje er nesten uhørt, sier Morten Olaisen, daglig leder i NEMEET.

– Norske utleiere tenker ikke lenger at de jobber med utleie av eiendom, de har skjønt at de løser leietakernes eiendomsbehov, legger han til.

R8 nummer 1

Best i 2017 ble, for tredje år på rad, Telemarks- og Vestfoldselskapet R8 Property, som forsvarer sin rekordhøye score på 88.

– Jeg tror ikke potensialet er tatt ut for bransjen ennå, sier hovedeier i R8, Emil Eriksrød.

– Nøkkelordene er kommunikasjon, nære kunderelasjoner, samfunnsengasjement og kanskje mest av alt fantastiske medarbeidere, som står på hver dag.

– Vi skal være den besteKlart best blant de største utleierne og med en andreplass totalt sett, finner vi Entra med 85 poeng.

– Vi skal være den beste utleieren i storbyene. Det er vi. Det skal gjøre vondt å ta over en leietaker som har vært hos oss. Det tror jeg det gjør, sier direktør utleie og eiendomsutvikling, Anders Solaas.

Pallen avrundes av Mustad Eiendom, også med 85 poeng.

Størst økning i kundetilfredshet fra 2016 til 2017 klarte Selvaag Eiendom, som gikk opp 7 poeng til 82.

– En revolusjon– Ca. to tredeler alle selskapene vi måler i dag er på eller over 80. Dette er høyere enn den høyeste scoren vi målte så kort tid tilbake som 2014. Vi er inne i en revolusjon, og de utleierne som sover i timen nå kommer til å få det veldig vanskelig når de skal beholde leietakerne som kommer opp til reforhandling de neste årene, avslutter Olaisen.

Powered by Labrador CMS