Hotellet står ferdig mot slutten av 2019. Ill.: BAU

Kjøper hotell for 1,3 milliarder

Wenaasgruppen og O.G. Ottersland har kjøpt det nye Comfort-hotellet på Arlanda i Stockholm for rundt 1,3 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Det er Pareto Securities som har vært tilrettelegger for kjempetransaksjonen som innebærer at Wenaasgruppen og O.G. Ottersland blir eiere av det planlagte storhotellet ved Arlanda flyplass i Stockholm.

Hotellet vil stå ferdig høsten 2019 og ligger rett ved siden av Sky City. Det får 503 rom, bar og restauranter fordelt på 20 000 kvadratmeter og 14 etasjer. Hotellet blir dermed Nordens største flyplasshotell. Wenaasgruppen og O.G. Ottersland betaler 1,3 milliarder svenske kroner for eiendommen, som selges av Swedavia (Sveriges svar på Avinor).

– Stockholm Arlanda Airport vokser raskt. Siden 2010 har veksten i antall reisende økt med 56 prosent, fra 16 til over 24 millioner reisende i året. Siden 2013 har Arlanda fått 19 nye interkontinentale flyforbindelser. For å møte veksten og det økte behovet for overnattinger, bygger vi dette hotellet som først og fremst henvender seg til ferierende og familier i segmentet affordable luxury, sier konsernsjef Jonas Abrahamsson i Swedavia.

Det er Petter Stordalens Nordic Choice Hotels som skal drifte det nye hotellet under varemerket Comfort. Leieavtalen er på 20 år.

– Eiendommen svarer på investorenes etterspørsel, det vil si at den vil bli levert ferdigutviklet, fullt utleid og med lange avtaler. Gjennom salget skaper vi rom for flere verdiskapende investeringer på Arlanda, sier Karl Wistrand i Swedavia Real Estate.

Cushman & Wakefield har vært rådgiver for Swedavia, mens Pareto Securities har tilrettelagt kjøpet for Wenaasgruppen og O.G. Ottersland.

Wenaasgruppen er et familieselskap som eier 24 hotell med til sammen 10 407 rom, verdsatt til 19 milliarder kroner.

O G Ottersland er et familieselskap som eier eiendommen innenfor hotell, kontor og kjøpesenter. Eiendomsporteføljen er på ca. 138 000 kvadratmeter.

Powered by Labrador CMS