Byggestart forventes i 2018. (Illustrasjoner/arkitekter: Hille Melbye Arkitekter AS og Arkitektkontoret Nils Tveit AS i samarbeid med LPO Arkitekter AS og Benoy Architects)

Grønt lys for gigantprosjektet Økern Sentrum

Storebrand og Steen & Strøm har endelig fått rammetillatelse for det første feltet i gigantprosjektet Økern Sentrum. Handelshuset åpner trolig i 2022.

Publisert

– Vi er veldig lettet og fornøyde. Rammetillatelsen er en avgjørende milepæl. Økern Sentrum er ett av Oslos største, viktigste og meste ambisiøse byutviklingsprosjekter. Det er en glede å ha fått grønt lys for den første etappen av prosjektet som gjelder bygging av det nye, fremtidsrettede handelshuset, sier Thomas Holth, prosjektdirektør for Økern Sentrum i Steen & Strøm.

I november skrev Estate Nyheter at Storebrand og Steen & Strøm ser «svært alvorlig» på at kommunen ennå ikke har gitt rammetillatelse til det første feltet i gigantprosjektet på Økern. Gjennom Advokatfirmaet Schjødt varslet de erstatningskrav mot Oslo kommune hvis den «ikke er i stand til å koordinere etatenes fremdrift på en måte som gjør at prosjektet er gjennomførbart».

Nå har imidlertid Økern Sentrum ANS fått den nevnte rammetillatelsen, som gjelder ca. 90.000 kvadratmeter nærings- og handelsarealer. Byggestart forventes i 2018, under forutsetning av at de siste spørsmålene rundt infrastrukturbidrag faller på plass. I så fall åpner handelshuset i 2022.

Ett av temaene i forhandlingene om infrastrukturbidrag, er det nye broforbindelsen mellom Økern og Løren. Plan- og bygningsetaten ønsker at det skal bygges en parkbro i stedet for en saksebro, noe som er en vesentlig dyrere løsning.

– Før vi kan beslutte å iverksette bygging, er det er nødvendig å inngå avtaler med Oslo kommune om infrastrukturforpliktelser. Det gjenstår fortsatt diskusjon rundt broløsningen over Ringveien, og vi ønsker å finne gode løsninger sammen med kommunen. Vi er svært entusiastiske for prosjektet, sier Holth.

Halvparten av de 90.000 kvadratmeterne som inngår i rammetillatelsen er handelshus, samtidig som det er avsatt 15.000 kvadratmeter til servering og kultur.

– Handel i kombinasjon med servering og opplevelser er viktige bærebjelker for å skape et attraktivt og fremtidsrettet sentrum også på kveldstid og i helgene. I tillegg vil høyblokken på Økern rives og gjenreises med samme plassering som i dag, forteller Holth.

Hovinbyen er Oslos største byutviklingsområde hvor det tilrettelegges for 100.000 nye innbyggere i løpet av de neste 15-20 årene. Økern Sentrum er utpekt som sentrumsfunksjonen i den nye bydelen.

– Vi har en svært viktig rolle og stort ansvar i utviklingen av Hovinbyen, og vårt mål er at Økern Sentrum skal være et levende og aktivt bysenter for hele Hovinbyen. Økern vil bli ett av Oslos travleste knutepunkter, og vil ha om lag 2,5 millioner kollektivreisende, sier Holth.

Eierne Steen & Strøm og Storebrand har ambisjoner om å skape en urban, bærekraftig og fremtidsrettet bydel med et stort folkebad, boliger, kino, kultur, kontor og hotell i tillegg til ett av Oslos største handelshus.

– Vi skal sikre et godt byliv ved å tilrettelegge for urbane opplevelser som gjør Økern til en destinasjon i seg selv. Vi utvikler en moderne, nordisk handelsdestinasjon som vil bidra til aktivitet og pulserende byliv, sier Holth.

 

 

Powered by Labrador CMS