BYGGES: Aspelin Ramm er i gang med byggingen av dette infill-prosjektet på Grünerløkka. (Illustrasjon: Aspelin Ramm)

Bygger infill-prosjekt på spek

Aspelin Ramm er i gang med byggingen av 40 massivtre-leiligheter på Grünerløkka. Er du interessert må du imidlertid smøre deg med tålmodighet.

Publisert Sist oppdatert

– I dagens marked er det utfordrende å selge leiligheter på prospekt. Vi venter derfor med å selge til leilighetene er ferdigstilt, sier direktør i Aspelin Ramm, Sverre Landmark.

Får vist dem fremGjennom selskapet Infill As er Aspelin Ramm nå i gang med et større infill-prosjekt i Nordre Gate 20-22. De skal bygge 40 leiligheter av massivtre. Kontrakten som har en verdi på 125 millioner kroner har gått til Veidekke Entreprenør.Det er ikke vanlig å gjennomføre leilighetsprosjekter på denne måten. Normalt vil utvikler ha solgt rundt 60 prosent av leilighetene før de går i gang. Her gjør altså utvikler det stikk motsatte – nemlig å vente med salget til alt er ferdig.­– Vi bygger med gode kvaliteter. Ved å vente med å selge får vi vist frem leilighetene på en skikkelig måte, sier Landmark.Det er ikke utenkelig at de ved å kjøre prosjektet på denne måten også får bedre betalt enn om de hadde solgt i dag. For det første er det vanlig at prisene i leilighetsprosjekter går opp etter hvert som ferdigstillelse nærmer seg, samtidig kan det også være at utviklingen i boligmarkedet er bedre om knappe to år enn i dag.– Det er selvfølgelig også en del av forklaringen til at vi venter med å selge, sier Landmark.

MiljøprosjektAt prosjektet bygges i massivtre innebærer at mesteparten av betongen ietasje­skillene byttes ut med det mer miljøvennlige alternativet massivtre. Det gir et langt hyggeligere Co2-regnskap for prosjektet. For å få plass til de nye leilighetene skal eksisterende bygningsmasse rives for så å bli erstattet av en seks etasjers høy boligblokk. Selve rivnings- og bygningsarbeidet vil bli gjennomført uten bruk av fossile energikilder. Leilighetene vil også få energikarakteren A, blant annet med oppvarming fra geobrønner.Rivingen har allerede begynt og byggingen vil begynne i januar, og dersom alt går etter planen skal prosjekter ferdigstilles i tredje kvartal 2019.

Powered by Labrador CMS