Aberdeen-fondene har stor tro på logistikkeiendom og vil kjøpe mer i tiden fremover.

Aberdeen kjøper fra Fabritius

Aberdeen Eiendomsfond Norge I AS har kjøpt en logistikkeiendom fra Fabritius Gruppen.

Publisert Sist oppdatert

Lager- og verkstedseiendommen, som er leid ut til Skanska Norge, er et nybygg som har et samlet areal på 12 200 kvadratmeter. Eiendommen ligger i Bølerveien 61 på Berger i et område hvor det er en rekke lager- og logistikkeiendommer.

Det er Aberdeen Asset Management som på vegne av Aberdeen Eiendomsfond Norge I har kjøpt eiendommen. Fondet har stor tro på logistikkeiendom, og ønsker økt eksponering i det segmentet.

– Dette er en eiendom med gode kvaliteter, en solid og langsiktig leietaker i et område vi har tro på. At eiendommen er utviklet og bygget for Fabritius Gruppen AS, en av markedets største aktører for denne typen eiendom, har også vært et sentralt poeng i beslutningen om å kjøpe Bølerveien 61, sier Knut Haraldson, Fund Manager i Aberdeen.

– Eiendommen ligger i et område vi anser som et av de beste innen logistikk. Vi har flere fond og mandater som ønsker eksponering mot dette segmentet og vil således være aktive på kjøpersiden også fremover, sier Jens-Petter Guthus, leder for transaksjoner hos Aberdeen Asset Management.

Aberdeen gir ingen informasjon om prisen på eiendommen, men den seneste tiden har det vært logistikktransaksjoner med yielder under 5-tallet. Det er grunn til å tro at også denne transaksjonen har en av de skarpeste yieldene innenfor logistikkeiendom.

Akershus Eiendom har vært megler i transaksjonen. Advokatfirmaet Ræder og Advokatfirma Føyen Torkildsen har vært rådgiver for henholdsvis kjøper og selger.

Powered by Labrador CMS