Grape Architects mener det er riktig å gå opp i høyden for å oppnå gode bokvaliteter i et eventuelt boligprosjekt.

Vurderer to boligtårn på Helsfyr

Clarkson Platou Property Management ønsker å bygge over 20.000 kvadratmeter bolig og næring på Helsfyr. Det ene bygget kan bli på 22 etasjer.

Publisert Sist oppdatert

I mars skrev Estate Nyheter at Nordea Liv har solgt Fredrik Selmers vei 2 til et syndikat satt opp av Clarkson Platou Real Estate. Nå har Grape Architects bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE). Der ønsker tiltakshaver å diskutere en utvikling av eiendommen.

Arkitektselskapet mener at Fredrik Selmers vei må anses å kunne være en egnet tomt for relativt høy utnyttelse, samtidig som det er færre vernehensyn enn området rundt for eksempel det nærliggende Fyrstikktorget.

Ett av alternativene er å rive eksisterende bebyggelse og oppføre to boligtårn.

– For å oppnå gode bokvaliteter på en tomt som har høye kontorbygg rundt, anses det å være riktig å gå opp i høyden for å få utsikt, luft og lys til boligene. Dette vil også gjøre det mulig å åpne opp området og skape nye passasjer, mener Grape Architects, som på vegne av Clarkson Platou Property Management foreslår en bebyggelse på inntil 22 etasjer i det ene tårnet og 12 etasjer i det andre.

Det er skissert to frittliggende volum som åpner opp en passasje fra Fredrik Selmers vei mot Valle Hovin og parken, som en mulig ny forbindelse.

Arkitektselskapet understreker at dette bare er et eksempel på hvordan tomten kan utnyttes, og at det er mulig med andre konfigurasjoner på tomten. Hovedalternativet tilrettelegger uansett for ca. 19.000 kvadratmeter bolig samt 1.200 kvadratmeter næring på bakkeplan.

– Tomten ligger i nærheten av relativt høy næringsbebyggelse, og vi mener derfor at den tåler foreslåtte høyder. Volum er egnet for gjennomgående leiligheter. Støyproblematikk må avklares nærmere, og eventuell justering av volumenes retning og form kan være nødvendig, heter det i bestillingen.

Tiltakshaver vurderer også parallelt påbygg på eksisterende bebyggelse. Dette påbygget vil gi en økning i arealet på 11.000 kvadratmeter fra dagens situasjon.

– Det vil i dette scenariet vurderes nærmere hvordan eksisterende første etasje i større grad kan åpnes opp og i større grad bidra til en bymessig utvikling og aktivitet på bakkeplan, skriver Grape Architects.

Seniorpartner Pål Sandal i Clarksons Platou Reas Estate sier det var naturlig å sondere mulighetene for eiendommen.

– I forhold til beliggenheten har eiendommen en lav utnyttelse i dag, derfor ønsker vi å gå i dialog med Plan- og bygningsetaten for å se hva som er mulig å få til, sier han.

For Clarkson Platou Property Management er næring et like aktuelt formål som bolig i prosjektet.
Powered by Labrador CMS