Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Lars Bruflat har gjennomført en undersøkelse blant investorer i næringseiendom og finner at overraskende mange vil investere i utlandet.

Stor interesse for utenlandsinvesteringer

Halvparten av respondentene i en undersøkelse blant norske eiendomsinvestorer mener det er sannsynlig at de vil investere i utenlandske eiendomsprosjekter de neste fem årene.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 12. oktober 2017 4:00 (Oppdatert 12. oktober 2017 5:25)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den tidligere Cushman & Wakefield-rådgiveren Lars Bruflat har startet opp egen virksomhet. Gjennom selskapet NorthWest Capital tilbyr han utvalgte eiendomsprosjekter i internasjonale markeder.

– Vi snakker med de flinkeste i klassen i dette segmentet her i Norge for å unngå å trå feil i et krevende eierlandskap. Noen få norske Investorer vi lytter til har lang erfaring med det å eie eiendom i utlandet. Målet er å finne spennende investerings- muligheter i utlandet for nordiske investorer som gir en stabil og god avkastning over tid, sier Bruflat.

Han forteller at han har et nettverk med globale tilretteleggere internasjonalt som han blant annet knyttet kontakt med gjennom studietiden.

– Flere av prosjektene vi jobber med er i USA, Storbritannia og utvalgte steder i EU, sier Bruflat.

– Vi ser primært for oss å fokusere på caser med enkel eierstruktur og lange kontantstrømmer; gjerne innenfor research, helse og offentlige kontrakter, men også kontorer og hoteller. I USA er skatten generelt en utfordring, dette er enklere i strukturer i Europa. Dollaren er dessuten høy i disse dager og USA vil være mye mer spennende i løpet av 2018-2019 når man ser utviklingen der borte fremover; men i Tyskland, Spania og UK er det veldig mye spennende som skjer, fortsetter Bruflat.

I forbindelse med satsingen har Bruflat sendt ut en spørreundersøkelse til en rekke norske eiendomsinvestorer. Han fikk inn 47 svar fra kjerneinvestorer i næringsieiendom som viste en overraskende stor interesse for å foreta eiendomsinvesteringer i utlandet.

På spørsmålet «Hva er sannsynligheten for at du/deres organisasjon investerer i eiendomsprosjekter-/caser i utlandet den neste perioden? (2017- 2022)», svarte 51 prosent at det enten var veldig usannsynlig eller at de ikke trodde det var sannsynlig. 20 prosent mente de ville være gjøre en av fem dealer i utlandet, mens 13 prosent svarte to av fem dealer ville bli gjort i utlandet. De øvrige svarte at de ville ha en enda større andel av dealer i utlandet i perioden 2017 til 2022.

Blant de som ikke vil investere i utlandet, svarte hele 63 prosent på årsaksalternativet «Eiendom er en lokal business – klarer ikke se nyansene der ute». 21 prosent valgte «Generelt manglende kompetanse om andre markeder», mens 13 prosent valgte «Jeg har god nok diversifisering i dag».

Når det gjelder hva investorene ser etter av investeringer, så svarer 62 prosent «Bare i Norden» på spørsmålet om hvilket geografisk område man vil være komfortabel med å investere i. 18 prosent svarer «Bare i EU», mens 11 prosent sier EU (inkludert Norden) og USA.

Når det gjelder type prosjekter, så vil 27 prosent gjøre club deals med en til tre investorer de kjenner fra før. 3 prosent vil gå for en struktur med en lokal aktør og et par andre de kjenner fra før, mens 27 prosent vil gjøre investeringen alene.

16 prosent av respondentene svarer at de ville investere 1-5 millioner kroner dersom det rette prosjektet ble presentert. 9 prosent svarer 10-15 millioner kroner, mens 18 prosent svarer over 20 millioner kroner. 20 prosent vil investere over 50 millioner kroner, 4 prosent over 75 millioner og 33 prosent vil satse over 100 millioner kroner dersom det rette prosjektet ble presentert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siste nyheter Estate Norge

Kan Helsfyr bli Oslos svar på trendy Shoreditch?

Nyheter / mandag 19. februar 2018

OPS – hvordan organisere eierskapet til kommunal utviklingseiendom

Nyheter / mandag 19. februar 2018

Bygger fremtidens omsorgsbygg

Nyheter / mandag 19. februar 2018

Foreslår spektakulær bypark i Oslo sentrum

Nyheter / mandag 19. februar 2018

Vil bygge 22 småhus i kostbar eplehage (+)

Pluss / mandag 19. februar 2018

Profier inn i storprosjekt

Nyheter / fredag 16. februar 2018

Mest leste nyheter Estate Norge
Foreslår spektakulær bypark i Oslo sentrumForeslår spektakulær bypark i Oslo sentrum 19. februar 2018
Fisketorget i  trøbbel - må søke på nyttFisketorget i trøbbel – må søke på nytt 14. februar 2018
Plan og bygg kutter i storprosjektPlan og bygg kutter i storprosjekt 16. februar 2018

Siste nytt fra Naringseiendom.no

Opplevelse så vel som handel

Nyheter / mandag 19. februar 2018

Bergans ser et nytt behov i markedet og utvider med en Brand Store.

The post Opplevelse så vel som handel appeared first on NE.no.

Stockholmsmessen viser vei

Blogg / fredag 16. februar 2018

Stockholmsmessen viser vei

I forrige uke gikk den toneangivende Stockholm Furniture & Light Fair av stabelen. Messen viser møbelnyheter for kontormarkedet, og de trendene vi registrerte der, får vi ganske sikkert se mer av i tiden som kommer.

The post Stockholmsmessen viser vei appeared first on NE.no.

Nok et advokatfirma til Via-bygget

Nyheter / torsdag 15. februar 2018

Fra før har Thommessen signert. Nå har nok et advokatfirma signert leieavtale i Via-bygget.

The post Nok et advokatfirma til Via-bygget appeared first on NE.no.

Er du en digital sinker?

Nyheter / torsdag 15. februar 2018

Ifølge Visma er halve bedrifts-Norge digitale sinker.

The post Er du en digital sinker? appeared first on NE.no.

God fart i Oslos kontorleiemarked

Nyheter / tirsdag 13. februar 2018

Leiemarkedet ved inngangen til 2018 preges av en knallsterk avslutning på 2017 med rekordhøye snittpriser på signerte leiekontrakter. Vi forventer derfor fortsatt god aktivitet i 1. kvartal 2018.

The post God fart i Oslos kontorleiemarked appeared first on NE.no.

New Urbanism

Blogg / tirsdag 13. februar 2018

Er kjøpesentrene på vei ut, til fordel for urban handel?

The post New Urbanism appeared first on NE.no.