Estate Nyheter

NYHETER – NORGE

Lars Bruflat har gjennomført en undersøkelse blant investorer i næringseiendom og finner at overraskende mange vil investere i utlandet.

Stor interesse for utenlandsinvesteringer

Halvparten av respondentene i en undersøkelse blant norske eiendomsinvestorer mener det er sannsynlig at de vil investere i utenlandske eiendomsprosjekter de neste fem årene.

Dag-Jørgen Saltnes

torsdag 12. oktober 2017 4:00 (Oppdatert 12. oktober 2017 5:25)

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Den tidligere Cushman & Wakefield-rådgiveren Lars Bruflat har startet opp egen virksomhet. Gjennom selskapet NorthWest Capital tilbyr han utvalgte eiendomsprosjekter i internasjonale markeder.

– Vi snakker med de flinkeste i klassen i dette segmentet her i Norge for å unngå å trå feil i et krevende eierlandskap. Noen få norske Investorer vi lytter til har lang erfaring med det å eie eiendom i utlandet. Målet er å finne spennende investerings- muligheter i utlandet for nordiske investorer som gir en stabil og god avkastning over tid, sier Bruflat.

Han forteller at han har et nettverk med globale tilretteleggere internasjonalt som han blant annet knyttet kontakt med gjennom studietiden.

– Flere av prosjektene vi jobber med er i USA, Storbritannia og utvalgte steder i EU, sier Bruflat.

– Vi ser primært for oss å fokusere på caser med enkel eierstruktur og lange kontantstrømmer; gjerne innenfor research, helse og offentlige kontrakter, men også kontorer og hoteller. I USA er skatten generelt en utfordring, dette er enklere i strukturer i Europa. Dollaren er dessuten høy i disse dager og USA vil være mye mer spennende i løpet av 2018-2019 når man ser utviklingen der borte fremover; men i Tyskland, Spania og UK er det veldig mye spennende som skjer, fortsetter Bruflat.

I forbindelse med satsingen har Bruflat sendt ut en spørreundersøkelse til en rekke norske eiendomsinvestorer. Han fikk inn 47 svar fra kjerneinvestorer i næringsieiendom som viste en overraskende stor interesse for å foreta eiendomsinvesteringer i utlandet.

På spørsmålet «Hva er sannsynligheten for at du/deres organisasjon investerer i eiendomsprosjekter-/caser i utlandet den neste perioden? (2017- 2022)», svarte 51 prosent at det enten var veldig usannsynlig eller at de ikke trodde det var sannsynlig. 20 prosent mente de ville være gjøre en av fem dealer i utlandet, mens 13 prosent svarte to av fem dealer ville bli gjort i utlandet. De øvrige svarte at de ville ha en enda større andel av dealer i utlandet i perioden 2017 til 2022.

Blant de som ikke vil investere i utlandet, svarte hele 63 prosent på årsaksalternativet «Eiendom er en lokal business – klarer ikke se nyansene der ute». 21 prosent valgte «Generelt manglende kompetanse om andre markeder», mens 13 prosent valgte «Jeg har god nok diversifisering i dag».

Når det gjelder hva investorene ser etter av investeringer, så svarer 62 prosent «Bare i Norden» på spørsmålet om hvilket geografisk område man vil være komfortabel med å investere i. 18 prosent svarer «Bare i EU», mens 11 prosent sier EU (inkludert Norden) og USA.

Når det gjelder type prosjekter, så vil 27 prosent gjøre club deals med en til tre investorer de kjenner fra før. 3 prosent vil gå for en struktur med en lokal aktør og et par andre de kjenner fra før, mens 27 prosent vil gjøre investeringen alene.

16 prosent av respondentene svarer at de ville investere 1-5 millioner kroner dersom det rette prosjektet ble presentert. 9 prosent svarer 10-15 millioner kroner, mens 18 prosent svarer over 20 millioner kroner. 20 prosent vil investere over 50 millioner kroner, 4 prosent over 75 millioner og 33 prosent vil satse over 100 millioner kroner dersom det rette prosjektet ble presentert.

Siste nyheter Estate Norge

Kjøper to eiendommer

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Norion henter fra DNB Næringsmegling

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Colliers styrker laget

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Dagens trippel fra Npro – tjente over 600 mill. i tredje kvartal

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Eks-byutviklingsbyråd lanserer kjempeprosjekt på hjemmebane

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Billigbutikker løfter leieprisene på Karl Johan (+)

Pluss / fredag 20. oktober 2017

Siste nytt fra Naringseiendom.no

God aktivitet på Bryn-Helsfyr

Nyheter / fredag 20. oktober 2017

Over 500 nye boliger, to nye skoler, ny kultur- og idrettspark, nye servicetilbud og en rekke spennende kontorbygg er under oppføring. Og det tegnes store, nye leieavtaler.

Sveriges første utekontor

Nyheter / torsdag 19. oktober 2017

Castellum har testet et helt nytt konsept i Växjö; Et utendørskontor spesielt designet for både konsentrasjonsarbeid og møter i fri natur.

Justering til markedsleie ved forlengelse av leieforholdet

Nyheter / onsdag 18. oktober 2017

Ved inngåelse av leieavtale i næringsforhold ønsker gjerne leietaker opsjon på forlengelse av leieforholdet ved utløpet av leieperioden. Stadig vekk oppstår det uenighet mellom utleier og leietaker om partenes rettigheter ved en eventuell forlengelse. Ved å innarbeide gjennomtenkte forlengelsesklausuler ved inngåelse av leieavtalen kan forutberegneligheten økes og ressurskrevende tvister i etterkant forhindres.

Tre nye coworking-tilbud

Nyheter / tirsdag 17. oktober 2017

Bryn-Helsfyr får snart tre nye cowworking space.

Morgendagens medarbeidere

Nyheter / mandag 16. oktober 2017

– Hva ønsker de?

Millenials

Nyheter / fredag 13. oktober 2017

Slik kommuniserer du med den nye generasjonen.