Under Oslo Urban Arena ble Cecilie Espedokken Vik, fra NMBU kåret til årets vinner av Aspelin Ramm prisen 2017. Fra venstre Marianne Skjulhaug, instituttleder for urbanisme og landskap på Akritektur- og designskolen i Oslo, Per Gunnar Røe, leder institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO, vinner Cecilie Espedokken Vik, Elin Børrud, prof. i by- og regionplanlegging ved NMBU Norges miljø- og biovitenskapelige universitet og konsernsjef Gunnar Bøyum, Aspelin Ramm. Foto: Finn Ståle Felberg.

Prestisjepris for masteroppgave

Cecilie Espedokken er årets vinner av Aspelin Ramm prisen 2017.

Publisert Sist oppdatert

I år igjen har Aspelin Ramm samarbeidet med Oslo Urban Arena (OUA) om en «Master Pitch» – en konkurranse for alle masterstudenter innen urbanisme og byplanlegging. Kåringen gikk av stabelen på Oslo Urban Arena i Folketeatersalen 21. september, der syv masterstudenter fikk anledningen til å presentere fire prosjekter for både jury og publikum.

– Cecilie Espedokken Vik, fra NMBU er årets vinner av Aspelin Ramm prisen 2017, med oppgaven: Urbane naturområder – hvordan balansere hensynet til biologisk mangfold med tilrettelegging for menneskelig aktivitet, presenterer jurymedlemmer Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm og Marianne Skjulhaug, instituttleder for urbanisme og landskap på Akritektur- og designskolen i Oslo.

Juryen består også av: Gunnar Røe, leder institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO og Elin Børrud, prof. i by- og regionplanlegging ved NMBU.

Juryens begrunnelse:

«Denne masteroppgaven fra NMBU stiller følgende spørsmål: Hvordan kan et urbant naturområde forvaltes til det beste for både det biologiske mangfoldet og for menneskets behov. For å belyse denne problemstillingen, har kandidaten anvendt avansert teori til å utvikle 15 prinsipper som undersøker hvordan minimale inngrep kan finne en balanse mellom bruk og vern. Disse prinsippene er så lagt til grunn for en nær-lesning av Mærradalen i Oslo, og et forslag til inngrep og skjøtsel.

Kandidaten har satt seg inn i relevante teorier, og har utviklet en ny forståelse for hvordan den ”ville” naturen kan inngå som en ”naturlig” del av byen. Hun problematiserer reguleringsplanens rolle for Mærradalen og synliggjør gjennom masteroppgaven viktigheten av å introdusere et mer nyansert repertoar for vern og bruk. Juryen har verdsatt oppgavens relevans, ambisjon, vanskelighetsgrad, systematikk og etterprøvbarhet. Juryen mener at arbeidet er et viktig bidrag til å videreutvikle og løfte forståelsen av blå-grønne verdier og strukturer i en storbyutvikling.»

 

Powered by Labrador CMS