Tomten er beliggende mellom Voksenåsen Kultur- og konferansehotell og Voksentoppen skole. (Foto: Google Maps)

Vurderer boliger på tomt i Oslomarka

Et Victoria Eiendom-selskap sonderer mulighetene for å bygge boliger ved Voksenåsen Kultur- og konferansehotell.

Publisert Sist oppdatert

Victoria Eiendom-selskapet Thorleif Haugs vei 15 AS har bedt om en planforhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Ullveien 6. Den 12,3 mål store tomten er beliggende mellom Voksenåsen Kultur- og konferansehotell og Voksentoppen skole.

I bestillingen, som er sendt av advokatfirmaet Føyen Torkildsen, bes det om en vurdering av om området kan omreguleres «fra dagens arealbruk grøntstruktur til bolig».

Les også: Vil bygge 165 boliger i Oslomarka

I sitt svar gjentar PBE at planområdet er markert som grøntstruktur i Kommuneplanen.

– Bevaring av grønnstrukturen i byggesonen og Marka har i lang tid vært et viktig premiss for Oslos byutvikling. Generelt skal grønnstruktur tilrettelegges for allmennhetens bruk og opplevelse. I tillegg er planområdet regulert til naturvernområde, noe som gir enda strengere føringer for tomten, skriver PBE.

Etaten anbefaler ikke å omregulere et naturvernområde til boliger, og vil mest sannsynlig avvise saken dersom det blir bestilt et oppstartsmøte.

Les også: Dansk proteststorm: Nasjonalgave ødelegges

Utviklingsdirektør Jon Kaasa i Eiendomsspar sier at dette bare er en sondering, og at det verken er Victoria Eiendom eller Eiendomsspar som eier den 12,3 mål store tomten.

– Noen ganger er det eiendommer som ligger klemt inn mellom det ene og det andre, og da er det naturlig at man ønsker å gjøre en sondering. Kanskje er det hele eller deler av eiendommen som kan utvikles, sier Kaasa og legger til:

– Vi forholder oss uansett til markagrensen, og ønsker ikke å være provokative på dette. Disse problemstillingene overlater vi til politikerne og planmyndighetene, sier han.

Ifølge seeiendom.no er Ullveien 6 eid av Erik Johan Ludvig Mustad og Marianne Jøranlid Reusch.

 

Powered by Labrador CMS