Husnes Storsenter er solgt.

Siste eiendom solgt

Storebrand Eiendomsfond har solgt den siste eiendommen i fondet og går nå i gang med avviklingen av fondet.

Publisert

Det er kjøpesenteret Husnes Storsenter som ble den siste eiendommen ut av Storebrand Eiendomsfond. Eiendomsfondet har hatt eiendommen ute for salg en stund. Nå er den solgt og Storebrand Eiendomsfond innkaller til ekstraordinær generalforsamling hvor en av sakene er oppløsning av selskapet innen årsskiftet. Det er Pangea Property Partners som har hatt salgsoppdraget for Husnes Storsenter.

Husnes Storsenter er det største kjøpesenteret i Sunnhordaland, med et areal på 28 385 kvadratmeter. Senteret har opplevd et omsetningsfall fra 443 millioner kroner i 2015 til 403 millioner kroner i fjor. Leieinntektene tilsvarer minimumsleien på 26,4 millioner kroner, noe som gir en gjennomsnittlig husleie på 930 kroner per kvadratmeter. Den gjennomsnittlige gjenværende leietiden er 3 år. Blant leietakerne er Kiwi, Eurospar, Cubus, KappAhl, Sport 1, Jysk, Libris og Peppes Pizza. Eiendommen har også en kontordel med solide leietakere innenfor regnskap og advokatvirksomhet.

Den nest siste eiendommen til Storebrand Eiendomsfond ble solgt i slutten av mai. Det var et syndikat satt opp av Castelar Corporate Finance som bladde opp 184,85 millioner kroner for Gunnar Knudsens vei 90 før en skatterabatt på 9,52 millioner kroner.

Storebrand Eiendomsfond hentet de første pengene fra investorer høsten 2005, og hadde 10 emisjoner frem til desember 2007. Investorene som satset i emisjonene har i gjennomsnitt hatt en avkastning på minus 34 prosent. Aller verst gikk det for de som ble med på emisjonene i 2007 rett før finanskrisen.

Powered by Labrador CMS