Christian Krohgs gate 32, som huser Westerdals Oslo ACT, er til salgs.

Westerdals-bygget er til salgs

DNB Næringsmegling er i markedet med Christian Krohgs gate 32, hvor Westerdals Oslo ACT er langsiktig leietaker.

Publisert

Eiendommen er eid av Anthon B Nilsen og OBOS Forretningsbygg, som overtok bygget 2015.

– Dagens eiere er utviklingsorienterte og eiendommen er ferdig utviklet etter at den ble totalrehabilitert til Westerdals i 2016. Det er da naturlig at aktører med andre investeringsstrategier overtar stafettpinnen, sier Morten Roland, transaksjonsdirektør i DNB Næringsmegling AS.

Eiendommen er meget sentralt beliggende i Oslo med kort vei til Oslo S. Området har i den seneste tiden hatt en positiv utvikling med etablering av Skanska og IBM i tillegg til Westerdals. OBOS har også en ubebygget tomt i Christian Kroghs gate 35–37 (vis a vis Westerdals) som også skal utvikles til et fremtidig kontorbygg.

 Stor interesse

– Mange investorer finner det interessant å eksponere seg mot skolesegmentet, og Westerdals som er eid av stiftelsen Høyskolen Kristiania, er ansett som en attraktiv leietaker. Høyskolen Kristiania er en ideell utdanningsstiftelse med 103 års historie med formål om å drive undervisning, formidling og forskning, sier Roland.

Gjennom disse årene har høyskolen utdannet over tre millioner mennesker. Sammen med Westerdals Oslo ACT vil den nye høyskolen ha 10.000 studenter, 460 ansatte, og 700 millioner i omsetning. Høyskolen Kristiania er en akkreditert høyskole der alt overskudd går tilbake til høyskolen og blir investert til det beste for studentene.

– Vi forventer god interesse fra investormarkedet da denne eiendommen tilfredsstiller investeringskriteriene til mange ulike kjøpergrupper, avslutter Roland.

DNB Næringsmegling vil ikke angi prisforventning, men det er grunn til å tro at eiendommen vil oppnå en skarp yield.

 

 

 

Powered by Labrador CMS