Simen Torgersen og 60 Grader Næringsmegling vil vokse.

Meglermygg biter godt fra seg

De åpnet dørene for tre år siden, men 60 Grader Næringsmegling har allerede markert seg godt i transaksjonsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

– I første halvår har vi transaksjonsvolum på 1,5 milliarder kroner. Det er cirka 300 millioner mer enn vi vi hadde på samme tid i fjor, sier daglig leder i 60 Grader, Simen Torgersen.

Har bygget en pengemaskin

Selskapet har blitt en pengemaskin for eierne. Av en samlet omsetning på rundt 31 millioner kroner i 2016, så ble resultatet på hele 18 millioner kroner. For 2015 ble tilsvarende tall 26 millioner inn og en bunnlinje før skatt på 15,2 millioner kroner. Torgersen forklarer de gode tallene slik:

– Vi jobber med det vi kan, og forsøker å gjøre en god jobb for våre kunder. Vi er en erfaren gjeng, og vi har opparbeidet oss mange relasjoner, sier Torgersen som legger til at det også ser bra ut for 2017.

– Det er vanskelig å budsjettere i denne bransjen, men ambisjonen vår er å vokse med mellom 10 og 20 prosent, sier Torgersen.

Dersom de lykkes med det, havner de på en omsetning på rundt 33 til 36 millioner kroner.

I fjor stod transaksjoner for to tredeler av omsetningen til selskapet, mens utleie stod for en tredel.

– Utleie er viktig for oss, sier Torgersen.

Konkurrer med de store

Med et volum på 1,5 milliarder kroner er de et stykke unna de største konkurrentene, men de markerer seg godt, også sammenlignet med langt mer etablerte selskaper.

– Selv om vi er et nytt selskap, så er vi medarbeidere med lang erfaring og et godt nettverk, sier Torgersen.

Han har selv en fortid i Akershus Eiendom, hvor han jobbet fra 1999 til 2014, da 60 Grader ble etablert. Flere av kollegene har også lang erfaring fra Akershus Eiendom.

– På en rekke oppdrag konkurrerer vi derfor med de store, men på de største porteføljesalgene er vi ikke inne, foreløpig, sier Torgersen, som legger til at selskapet nå teller ni medarbeidere, men ambisjonen er å vokse.

– Vi er derfor på jakt etter dyktige folk, sier han.

Normalisering i boligsegmentet

Når det gjelder 2017 så langt, er det på det rene at boligprisene i Oslo har falt noe fra toppnivåer.

– Det blir spennende å se hvilken effekt dette får på tomteprisen. Vi forventer at boligutviklerne ønsker å handle tomter fremover også, og at det vil være god aktivitet i dette markedet. Vi følger selvfølgelig nøye med på boligprisutviklingen, og dersom boligprisene fortsetter å falle, vil vi nok se justeringer på tomtekost også. Vi tror på en normalisering i boligsegmentet, sier Torgersen.

Powered by Labrador CMS