CC Vest får 2100 kvadratmeter med solceller til høsten.

Mustad går for solceller på CC Vest

Mustad Eiendom etablerer Norges største solcelleanlegg på et kjøpesenter når de legger 2100 kvadratmeter med solcellepanel på CC Vest.

Publisert

Dermed markerer Mustad Eiendom starten på en skarpere miljøprofil. Eiendomsselskapet har nylig forpliktet seg til å følge de ti strakstiltakene i Eiendomssektorens veikart mot 2050, og går nå i gang med en storstilt satsing på solenergi.

Mustad Eiendom skal etablere 2100 kvadratmeter solcellepanel på CC Vest, noe som vil produsere 370 000 kWh hvert år.

– Familien Mustad har holdt til på området siden 1875 og har gjennom sin industrielle virksomhet til enhver tid evnet å tilpasse seg samfunnets behov. Våre eiere har et tilsvarende langsiktig perspektiv på eierskapet fremover, og bærekraftbegrepet har en helt sentral plass i vårt verdigrunnlag og vår strategi for den videre utviklingen, sier Olav Line, administrerende direktør i Mustad Eiendom.

Solcelleanlegget, som blir det største som noen gang er montert på et norsk kjøpesenter, vil være i drift fra høsten av. Ifølge Mustad Eiendom har Sagtanntaket en optimal orientering og vinkel for effektiv produksjon av miljøvennlig elektrisk solcelleenergi.

– Vi jobber for tiden med å utvikle en ambisiøs plan for utviklingen av området mellom Lilleaker og Lysaker. Bærekraftige løsninger for blant annet mobilitet, energibruk, naturbevaring, flerbruksfunksjoner, fleksible bygg og ikke minst kundeutvikling står helt sentralt i utviklingen av et bærekraftig lokalt fellesskap, sier Olav Line.

Powered by Labrador CMS