Tykkemyr 1 er blant eiendommene som Vika Project Finance har jobbet med å syndikere denne våren.

Vika-syndikater kjøper for nesten 300 mill.

Vika Project Finance-syndikater har overtatt to eiendommer med en samlet verdi på ca 300 millioner kroner.

Publisert

Gjennom selskapet Moss Kontorinvest AS har et syndikat tilrettelagt av Vika Project Finance kjøpt kontoreiendommen Tykkemyr 1 i Moss. Eiendommen er et nybygg med Energiklasse A på 7250 kvadratmeter. Netto yield er ca 7,1 prosent.

Tykkemyr 1 har leietakere som Imento (Atea), PwC, Dustin og EVR. Gjennomsnittlig husleie er ca. 1750 kroner per kvadratmeter og det er åtte års vektet gjenværende leietid. Den forventede internrenten er på ca. 12-13 prosent, mens investorene i prosjektet kan regne med gjennomsnittlige årlige utdelinger på ca. 7-8 prosent.

Et annet Vika Project Finance-syndikat kjøpte handelseiendommen Fiboveien 14B/Fiboveien 12E i Lyngdal. Eiendommen er et nybygg med XXL, Skeidar og Jula på 10 års kontrakter, beliggende i veletablerte Lyngdal Handelspark. Eiendommen er på 10 500 kvadratmeter, med snittleie på litt over 800 kroner per kvadratmeter. Netto yield er anslått til rundt 6,5 prosent. Forventet årlig internrente er på ca. 11 prosent, mens investorene i syndikatet kan regne med årlige utdelinger på ca. 7 prosent. Omsetningsbasert leie for Skeidar og XXL gir muligheter for ytterligere oppside i prosjektet.

Vika Project Finance er et relativt nystartet prosjektmeglingsselskap bestående av meglere med bakgrunn fra Fearnley, DNB Markets, Pareto og Union. Teamet har en samlet erfaring på over 75 år i eiendomsmarkedet, og har arbeidet med hele verdikjeden fra identifisering, tilrettelegging, forvaltning/verdiskapning og annenhåndsomsetning til realisering av prosjekter.

– Vika har hatt en meget god start siden etableringen desember i fjor. Vi har bundet opp eiendom for ca. 1 milliard i første halvår og har god pipeline for andre halvår 2017, sier CEO og partner Fredrik Melfald.

Han startet først opp i virksomheten etter 12 måneders karantene første juni i år.

Powered by Labrador CMS