Midtbygget til DNB i Bjørvika er blant transaksjonene som setter fart i volumet i første halvår. (Foto: Kjetil Ree/Wikimedia Commons)

Høytrykk i transaksjonsmarkedet

Det vil bli gjort transaksjoner for 40 milliarder kroner i første halvår i år.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver leder i transaksjonsteamet til Newsec Håkon Styrvold i den seneste Basalerapporten. Newsec har hittil i år registrert 111 transaksjoner til en samlet verdi på 27,7 milliarder kroner, og kjenner også til transaksjoner som vil bringe totalen opp i 40 milliarder kroner innen markedet tar sommerferie. Det er opp fra et meget sterkt første halvår 2016, da transaksjonsvolumet var på 35 milliarder kroner.

Styrvold mener det er vanskelig å finne én klar driver til det bet brennhete transaksjonsmarkedet i 2017, men ser flere forhold som underbygger den gode starten. Veksten i norsk økonomi er på vei opp igjen, konkurranseevnen er styrket og lave renter bidrar til at kapital søker eiendomsinvesteringer.

Newsec venter at eiendom i Oslos randsone vil få yieldkompresjon og økte verdier i tiden fremover. Områder som Skøyen, Lysaker, Helsfyr og Ryen trekkes frem av Håkon Styrvold. Han mener en av grunnene til det er at de industrielle eiendomsaktørene vil jakte på value add-prosjekter i disse områdene.

Newsec ser også for seg yieldkompresjon i mindre norske byer og innenfor logistikkeiendom.

Powered by Labrador CMS